Gianni Annoni híresen nagy focirajongó, az Eb összes meccsét élőben nézi most is, már ha éppen nem az éttermében főz épp valami különleges falatot. Az olasz és a magyar meccseknél természetesen eldobja a konyharuhát.
Gianni is focilázban ég, az olasz származású gasztroszakember amikor csak teheti, a képernyő előtt szurkol valamelyik csapatnak. A hírességnek nincs könnyű dolga, hiszen a szíve egyik fele Olaszországért dobog, a másik pedig Magyarországért, így neki egyszerre két nemzeti tizenegynek kell szurkolnia.
Gianni szerint az olasz csapat egyelőre jó teljesítményt nyújtott, de hamarosan sokkal nehezebb ellenfeleket kapnak, mint eddig. Az olasz vér pedig akkor kezd forrósodni, amikor a legnehezebb feladat elé állítják.
Amikor probléma van az olasz válogatottban, ez volt legutóbb 82-ben, ez volt 2006-ban, ez volt négy évvel ezelőtt, akkor valahogy a büszkeségük előjön. Akkor sokkal jobban tudnak teljesíteni a fiúk. Így lesz ez ezen a tornán is, ahogy jönnek az egyre nehezebb feladatok, annál jobban felszívják magukat a srácok
– mondta Gianni , majd hozzátette:
Azért a realitást természetesen tudomásul kell venni, a spanyolok elég erősek…
A gasztroszakember nem az a fajta focidrukker, aki statisztikákat készít cetlire, aki a meccsek közben is a netet bújja, hogy azt olvasgassa, hogy a szakértők szerint most éppen kinek kellene támadni vagy kinek gólt lőni. Ő leül a tévé elé, és teli torokból kiabál az első perctől körülbelül az utolsóig, így lelkesítve a kedvenc csapatát. Amikor azt kérdeztük Giannitól, hogy szerinte milyen esélyekkel lépked tovább az olasz és a magyar csapat, így válaszolt:
Az a baj, hogy valójában a szokásos nyeri meg. Vagy a spanyolok, vagy a németek, vagy a portugálok, vagy az angolok nyernek. Ez az öt hat válogatott viszi el mindig a kupát. De persze reménykedhetünk, hogy beleeshet az olasz vagy a magyar csapat is! És akkor mi nyerünk! Reménykedek az olaszokban…
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre