Krausz Gábor: Ne civileket, fiatalokat kötelezzenek sorozásra és háborúba!

A sztárséf Izraelben élő rokonai miatt pontosan tudja, milyen egy háború sújtotta országban élni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.08.
Krausz Gábor sorkatonaság orosz-ukrán háború

A háború mindenkit érint, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb letegyék a fegyvereket mindkét oldalon, és megkezdődjenek a béketárgyalások. Ennek fontosságát viszont egyre kevesebb uniós vezető látja tisztán. Hazánk, lassan egyedüliként áll a béke pártján, és mondja ki hangosan, hogy csak a tárgyalóasztalnál lehet véget vetni a szomszédunkban dúló háborúnak. Krausz Gábor is ezt az álláspontot támogatja, hiszen az Izraelben élő rokonai miatt pontosan tudja, milyen is, amikor szólnak a szirénák, és milyen egy háború sújtotta országban élni. Így a sztárséf szerint nem az a megoldás, hogy magyar katonákat küldenek a frontvonalra.

Fotó:  Karnok Csaba

„Ne civileket, fiatalokat kötelezzenek sorozásra”"

 Nekem mindig összeszorul a gyomrom, amikor arról van szó, hogy kik, és kit akarnak háborúba küldeni.

„Én azért mentem szakácsnak, akkor még nem érdekelt ez a szakma annyira, csak menekültem, hogy mindenképpen valahova jelentkezzek, hogy ne kelljen elmennem sorkatonai szolgálatra” – mesélte Krausz Gábor a Borsnak, aki bár látja, hogy a mai fiatalság eltunyult, de egyértelműen nem az a megoldás erre, hogy háborúba kell őket küldeni.

„Nem ebben szocializálódtunk, hogy fegyvert kell ragadnunk! Én a múltkor voltam paintball pályán, és rettegtem attól, hogy eltalál egy festékgolyó. El nem tudom képzelni, hogy milyen lehet a fronton lenni, úgy, hogy nem akarsz ott lenni. Én azt mondom, hogy aki ezt akarja valamilyen asztal mögött ülve, az fogjon egy fegyvert, és menjen maga harcolni. De ne civileket, fiatalokat kötelezzenek sorozásra és háborúba” – fejtette ki a sztárséf, aki szerint arra kell törekedni, hogy békésen megbeszéljék az emberek a konfliktusokat.

Fotó: Efrem Lukackij

Izraeli rokonaival napi szinten beszél Krausz Gábor

Krausz Gábor szerint azért választunk politikusokat, képviselőket, diplomatákat, hogy képviseljék az érdekeinket, és békés úton jussanak döntésre, a  háború elkerülésével. Ezért ő is minden erejével azon van, hogy amennyire lehet, elkerülje a világ a háborút, hiszen izraeli rokonai miatt ő naponta átérzi, mennyire szörnyű ilyen helyzetben élni.

„Én napi kapcsolatban vagyok Izraelben a rokonokkal. Ott vannak  a sűrűjében, és kapom a videókat a testvéremtől is. 

Én látom, hogy mivel jár egy háború, és én senkinek nem kívánom. Még az ellenségeimnek sem.

„Nyilván Izrael egy másik ország, ott évtizedek óta van sorkatonai szolgálat, ők ebben  szocializálódtak. Természetesen a hazámat én is megvédem, de egy másik országban, mások érdekei miatt nem szeretnék fegyvert fogni” – mondta a TV2 sztárja.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás