Súlyos döntés vár Károly királyra, ez mindent megváltoztat a palotában

András herceg ellenáll a király egyetlen kérésének.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.01.
Módosítva: 2024.06.02.
András herceg Károly király pénzszórás kilakoltatás

A királyi család bennfentesei szerint III. Károly király egyre jobban fokozza az öccsére András hercegre helyezett nyomását, ugyanis a szexuális zaklatással megvádolt herceg továbbra is a 30 szobás windsori rezidenciáján lakik, miközben már egy éve jelezte neki a bátyja, hogy el kell hagynia a szállását. Ráadásul az uralkodó még biztosítana is új szálláshelyet a testvérének, ugyanis neki ajándékozná Harry herceg és Meghan Markle eredeti otthonát a Frogmore Cottage-t. András herceg azonban egyelőre konokul ragaszkodik a jelenlegi otthonához, és ellenáll a király akaratának.

andrás herceg
Egyre jobban szorul a hurok András herceg nyaka körül /Fotó: AFP

Bár a 64 éves yorki hercegnek hosszútávú bérleti szerződése van a rezidenciájára, Károly király fizeti a háztartás minden pénzügyi vonzatát, így dönthet úgy, hogy elzárja a pénzcsapokat. A Mirror egyik forrása így nyilatkozott az egyre elmérgesedő helyzetről:

A király kedvessége nem korlátlan, és nagyon jó lehetőség András herceg számára, hogy beköltözhet a Frogmore Cottage-be, amelyet nemrég a sussex-i házaspár hagyott hátra. 

- mondta el a bennfentes.

Már több jele is van annak, hogy Károly király megelégelte az öccse körüli botrányokat és a pénzszórását, ugyanis korábban lecsökkentette a testvére éves 250 ezer fontos juttatását is, amelyet korábban még II. Erzsébet határozott meg a számára.

A királyi család bennfentese szerint ha András továbbra is ellenáll Károly akaratának, akkor azzal azt érheti el, hogy az uralkodó megszakítsa a kapcsolatot a testvérével, és elzárja tőle az összes pénzügyi juttatást, amely súlyos gondokat okozhatna a yorki hercegnek, aki gyakorlatilag csak abból él, hogy a család tagja.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás