RETRO RÁDIÓ

Film készül András herceg botrányos interjújáról

Filmet készít a Netflix András yorki herceg 2019-es elhíresült – óriási hazai és nemzetközi botrányt kavaró – BBC-interjújáról, amelyben III. Károly brit uralkodó öccse igyekezett magyarázni kapcsolatát az amerikai Jeffrey Epsteinnel, akit fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt ítéltek el – írta a The Hollywood Reporter.Megosztás
Szerző:
2023.02.07. 21:00
KÍNOS

A yorki herceg a BBC televízió Newsnight című oknyomozó magazinműsorában váltig tagadta, hogy valaha is szexuális kapcsolata lett volna Virginia Roberts Giuffre-val, vagy hogy egyáltalán találkozott volna vele.

Virginia Roberts Giuffre azzal vádolta meg András yorki herceget, hogy szexuális kapcsolatot folytatott vele 2001-ben, amikor ő még fiatalkorú lány volt.

András yorki herceget Rufus Sewell, a Newsnight műsorvezetőjét, Emily Maitlist pedig Gillian Anderson játssza a filmben. Keeley Hawes látható majd a yorki herceg egykori titkára, Billie Piper pedig Sam McAlister televíziós producer szerepében.

Az exkluzív televíziós interjúk megszervezéséről ismert Sam McAlister könyvet is kiadott Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews (A BBC legmeghökkentőbb interjúinak kulisszái mögött) címmel, és a yorki herceg esetét feldolgozó filmnek is ez a kötet adja az alapját.

A szóban forgó Newsnight-interjú 2019 novemberében került adásba, és azért volt különösen érdekes, mert András hercegről már évekkel korábban kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt Jeffrey Epsteinnel, akit nem sokkal az interjú előtt holtan találtak börtöncellájában. A halottkémi vizsgálat megállapítása szerint öngyilkosságot követett el.

Epstein ellen szexuális üzelmeinek egyik volt áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A feljelentő, Virginia Roberts Giuffre szerint Epstein New Yorkban, Londonban és az Amerikai Virgin-szigeteken 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel. A nő 2001-ben 17 éves volt, és a floridai törvények szerint akkor még kiskorúnak számított.

A yorki herceg az interjúban kijelentette: arra sem emlékszik, hogy egyáltalán bármikor is találkozott volna a nővel. Arról a fotóról, amelyen Virginia Roberts Giuffre-t átkarolja, azt mondta: nemrégiben megpróbálta kivizsgáltatni, hogy nem hamisítványról van-e szó, mivel a képen ábrázolt jelenetre sem emlékszik. Kijelentette azt is, nem felelhet meg a valóságnak Roberts Giuffre állítása arról, hogy 2001. március 10-én is szexuális kapcsolatot folytattak Londonban, mert a herceg szavai szerint aznap egyik leányát, Beatrix hercegnőt vitte egy Pizza Express étteremben tartott születésnapi partira, márpedig ő erre pontosan emlékszik, hiszen igencsak ritka és szokatlan eseménynek számít, hogy ő egy Pizza Express étteremben megforduljon.

A herceg udvari forrásokból származó nem hivatalos médiaértesülések szerint azért egyezett bele a BBC-interjúba, hogy tisztázza magát a hosszú évek óta parázsló ügyben. Széles körben cinikusnak ítélt kijelentései azonban pontosan az ellenkező hatást érték el: az interjú egyre nagyobbra dagadó botrányt kavart, és András közéleti szereplőként betöltött státusa végül tarthatatlanná vált.

2022 elején András herceg peren kívül megegyezett a szexuális visszaéléssel kapcsolatos eljárásban, és sajtóértesülések szerint 12 millió font (5,2 milliárd forint) kártérítés megfizetését vállalta Virginia Roberts Giuffre számára.

 

Ezeket olvastad már?
Hatalmas a boldogság: nagymama lesz a 40 éves sorozatsztár

Hatalmas a boldogság: nagymama lesz a 40 éves sorozatsztár

Nem nyitott ajtót, holtan találtak rá lakásán a 49 éves hírességre

Nem nyitott ajtót, holtan találtak rá lakásán a 49 éves hírességre

Infarktusa után ismét rosszul lett az MC Hawer és a Tekknő sztárja

Infarktusa után ismét rosszul lett az MC Hawer és a Tekknő sztárja

Váratlan tragédia: Összeomlott a gyásztól a magyar énekesnő

Váratlan tragédia: Összeomlott a gyásztól a magyar énekesnő

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás