Gyászol a királyi család, feketébe borult Vilmos hercegék oldala – Videó!

A palota elbúcsúztatta a fiatalon elhunyt Rob Burrowot.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.03.
Rob Burrow gyász Vilmos herceg halálhír

Életének 41. évében elhunyt Rob Burrow rögbisztár, aki elveszítette a harcot a régóta tartó, súlyos betegségével szemben. A legendás játékos halálát az ALS-e (Amiotrófiás laterálszklerózis) szövődményei okozták. A sportoló hazája egyik legismertebb rögbijátékosa volt, nyolcszoros angol-bajnok a Leeds Rhinos csapatával, és többszörös válogatott is a nemzeti csapatban. Rob Burrow 2019-ban jelentette be, hogy ALS-t diagnosztizáltak nála, és a rajongói 15 millió fontot gyűjtöttek össze a férfi gyógykezeléseire és a betegség ismereteinek bővítésére, ám nem tudták megmenteni az életét. Halálhírét a Leeds Rhinos csapat hivatalos közleményben erősítette meg – számolt be róla az AftonBladet.se.

Az a hatalmas szeretet és támogatás, amelyet Rob és az egész családja az elmúlt 4 és fél évben kapott, rengeteget jelentett Robnak. 

– írták róla a csapata oldalán. Beszámoltak arról is, hogy Anglia rengeteg mindent köszönhet a sportteljesítményén túl is Robnak, ugyanis az összegyűjtött 15 millió fontos támogatást nem csak a gyógykezeléseire, hanem arra használta fel, hogy bővítsék a betegséggel kapcsolatos tudást. 

Az ismerősökön és a sport szerelmesein túl két igen fontos ember is megemlékezett Rob haláláról. Anglia miniszterelnöke Rishi Sunak, és Vilmos herceg is elbúcsúztatta a méltán népszerű sportolót.

A Rögbi Liga legendájának, Rob Burrownak hatalmas szíve volt. Azt tanította nekünk, hogy «egy viszontagságokkal teli világban is mernünk kell nagyot álmodni». Katalin hercegné és én is támogatásunkat és szeretetünket küldjük a gyászoló családnak: Lindseynek, Jacksonnak, Mayának, és Macynek. Aláírás: Vilmos herceg.

– írta hivatalos Twitter oldalán a wales-i hercegi házaspár.

Burrow ihletet és motivációt adott mindenkinek, aki találkozott vele és hallott az elképesztő történetéről. Fantasztikus örökséget hagyott maga után. A gondolataim a barátaival és a családtagjaival vannak ezekben a nehéz órákban

– áfogalmazott egy interjúban a brit miniszterelnök, Rishi Sunak.

Rob Burrow volt az a játékos, akinek felemelő történetéről a Bors beszámolt korábban. A férfi legjobb barátja Kevin Sinfield ugyanis lefutotta a maratont úgy, hogy közben egy kerekesszékben maga előtt tolta végig Robot, így a két korábbi rögbijátékos együtt teljesítette a távot. Az utolsó métereken ráadásul Kevin a kezében tartotta Robot és vele együtt haladt át a célvonalon.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás