Dávid Petra: „A férfiak elég gyászosan kommunikálnak”

A Házasság első látásra szereplője alaposan kifejtette véleményét a férfiakról. Dávid Petra meglepő kijelentéseket tett az ismerkedni vágyó, szingli úriemberekről és arról, hogyan érinti őt a manapság egyre népszerűbb mesterséges intelligencia a társkeresésben.



Megosztás
Szerző: M. K.
Létrehozva: 2024.06.04.
Dávid Petra társkeresés GPT intelligencia

Dávid Petra a Metropolnak adott interjújában elmesélte tapasztalatait, hogy hányadán áll jelenleg a férfiakkal, továbbá személyes tapasztalatait is megosztotta velünk az AI kapcsán. A személyi edző saját maga is kipróbálta a chat GPT-t, hogy lássa, hogyan lehet együtt dolgozni vele.

Dávid Petra Házasság első látásra
Petra úgy látja, nagyon sok férfi komolytalan az ismerkedésnél (Fotó: Szabolcs László)

Dávid Petra: Elkeserítő a felhozatal

Petra szerint nincs szó arról, hogy a társkereső oldalakon a mesterséges intelligencia veszélyt jelentene.

„Nem igazán találkoztam még olyannal, hogy gyanús lett volna azért mert túl tökéletes, épp ellenkezőleg”.

Rengeteg gyökértől kapok üzenetet, olyanoktól, akik írni sem tudnak. Kifejezetten olyat, amiben az intelligencia nyomait látnám, akár mesterséges, akár nem, az nagyon kevés.

– kezdte a Házasság első látásra egykori szereplője, aki úgy látja, bár lehetnek előnyei, azért a dolog még közel sem tökéletes: „Nemrég én is kipróbáltam a chat GPT-t, posztgyártásra például, de azt tapasztaltam, hogy nagyon magyartalanul fogalmaz, tartalmilag és nyelvtanilag is sok a kivetnivaló benne. A férfiak elég gyászosan kommunikálnak és írnak, ha használnák az AI-t arra, hogy legalább helyesírás szempontjából megfeleljen, abban nem lenne semmi kivetnivaló”. 

Még akár imponálna is, hogy megtett valamit egy szimpatikus bemutatkozásért.

Dávid Petra Házasság első látásra
Petra nemrég rövid, világos hajszínre váltott (Forrás: Dávid Petra)

De hol húzódik a valóság határa?

Petra azt vallja, ha valaki segítséget kér, az alapvetően nem probléma. 

Ismerkedni nem egyszerű és ebben GPT-től valamennyi segítséget kérni nem szégyen szerintem, hogy legalább ne az legyen a nyitó kérdés, hogy milyen a napod és milyen kapcsolatot szeretnél.

„Ha jól indít valaki, akkor nem zavar, hogy az első gondolat nem saját volt. Egy személyes telefonbeszélgetés vagy találkozó kapcsán úgyis kiderül, ha jellemtelen alakkal van dolgom. Robottal való beszélgetés már más lenne, de szerintem itt még nem tartunk”.

Petra úgy ítéli meg, hogy a párkeresésben - az említett kezdésen kívül - nincs létjogosultsága a mesterséges intelligenciának. 

A társkeresésben pont az emberi dolgok a legfontosabbak. Amíg nem egy másik személyiséget mutat be valaki magáról, addig működhet, hogy segít az AI, mint egyfajta kiegészítés. Tovább már nem.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás