Itt az apák napja! Megmutatjuk a legmenőbb sztárapukákat – Galéria

Ahogyan az anyukákról, úgy az apukákról is megemlékezünk egy különleges napon az évben. Az apák napja a sztárok körében is népszerű.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.16.
Módosítva: 2024.06.16.
Apák napja galéria család

Anya csak egy van – de azért az apákról se feledkezzünk meg! Hiszen ők azok, akik meg­tanítanak biciklizni, úszni vagy – a sztárok esetében – vonulni a vörös szőnyegen. Az apák napja amerikai dolognak tűnik, pedig Magyarországon is ünneplik, minden évben június harmadik vasárnapján tartjuk. Persze ilyenkor is felmerül, hogy nem csak egy napra szól a szeretet.

HOT FELTÖLTÉS EXTRA KÉPÖSSZEÁLLÍTÁS APÁK NAPJA
Rókusfalvy Pálnak és lányának, Lilinek nem kell apák napja, hogy kimutassák a szeretetüket (Fotó: hot! magazin)

Az apák napja rövid története

Az apák napja ünnepét Sonora Smart Dodd találta ki, akit édesapja, a polgárháborús veterán egyedül nevelt, 8 testvérével. Sonora akkor határozta el, hogy megünnepli édesapját, amikor először hallott az anyák napja létezéséről. Így – rengeteg közbenjárás hatására – 1910. június 19-én megtartották az első hivatalos apák napját a Washington állambeli Spokane-ben. Kis szépséghibája a dolognak, hogy eredetileg Sonora apjának, William Jackson Smartnak a születésnapja, vagyis június 5-e lett volna a hivatalos dátum, de mivel addigra nem sikerült hivatalossá tenni, így mozgó ünnep lett.

 

A Hot! magazin apák napja alkalmából összeállítást készített a gyermeket nevelő híres férfiakról és csemetéikről:

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás