Vége! Kamilla királyné döntött: nem csinálja tovább

II. Erzsébet királynő nyomdokaiba lépett III. Károly király felesége. Kamilla királyné fontos döntést hozott a jövőjéről.



Megosztás
Szerző: Prac Lee
Létrehozva: 2024.05.17.
Kamilla királyné szőrme II. Erzsébet királynő

Jó ügy mellé állt III. Károly király felesége, Kamilla királyné. A 76 éves előkelőség II. Erzsébet királynő nyomdokaiba lépve hozott fontos döntést a ruhatárával kapcsolatban.

kamilla királyné
Kamilla királyné fontos döntést hozott a jövőbeni megjelenéseivel kapcsolatban Fotó: AFP

Kamilla királyné végleges döntést hozott

A PETA állatvédő szövetséggel fogott össze Kamilla támogató királyné, a népszerűségét a jó ügy mellé állítva. A szövetkezetnek írt levélében leszögezte: nem szerez be többé állati eredetű szőrméből készült ruhadarabokat!

A kijelentést megünneplendő a PETA elnöke, Ingrid Newkirk elárulta, a csapat egy pohár borkülönlegeséggel koccintott Kamilla egészségére, amiért igaz királynéként kiállt a britek 95 százaléka mellett, akik vele megegyezően vélekednek a szőrmeviseléssel kapcsolatban.

III. Károly király feleségét korábban már bírálta a nép a szőrmeviselés miatt, s bár az nem derült ki, hogy régebbi darabjait fogja-e továbbra is hordani, azt is üdvözítőnek tartják, hogy újabbat már nem vásárol.

II. Erzsébet királynő csak műszőrmét viselt

Kamilla királyné a szőrme elutasításával II. Erzsébet királynő nyomdokaiba lépett, akiről hivatalos öltöztetője, Angela Kelly árulta el könyvében még 2019-ben: az uralkodónő legfeljebb műszőrmét volt hajlandó viselni, a kabátjai nercszegélyét is eltávolíttatta, s csak a legkülönlegesebb alkalmakkor viselte hagyományos ünnepi szőrméit.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás