Hatalmas a balhé: a hagyatékért pereskedik Elvis unokája

Nem hagyja, hogy megfosszák Presley örökségétől.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.05.23.
elvis presley per hagyaték

Riley Keogh színésznő, Elvis Presley unokája azért pereskedik, hogy megmentse nagyapja memphisi birtokát. A Graceland néven ismert, múzeumként funkcionáló intézmény a bírósági végzés szerint csaknem 4 millió dollárral tartozik egy 2018-ban felvett kölcsön miatt, ezért el akarják árverezni a birtokot. 

Fotó: Graceland Museum

Az árverést e hét csütörtökére tervezték, de egy memphisi bíró megakadályozta, miután Presley unokája ideiglenes távoltartási végzést kért és pert indított. Ő örökölte az alapítványt és az otthon tulajdonjogát édesanyja, Lisa Marie Presley tavalyi halála után. Szerinte hamisak azok a dokumentumok, amelyek a hitelfelvételről szólnak – derül ki az ABC által megszerzett bírósági dokumentumokból. 

Kimberly Philbrick, a közjegyző – akinek a neve szerepel az állítólagos kölcsönszerződésen – jelezte, hogy soha nem találkozott Lisa Marie Presley-vel, és nem is hitelesített számára semmilyen iratot.

Az Elvis Presley Enterprises megerősíti, hogy ezek az állítások hamisak. Nincs semmilyen kényszerértékesítés. A viszontkeresetet azért nyújtották be, hogy megállítsák a csalást

– áll a birtok üzemeltetőjének közleményében. 

Graceland 1982-ben nyílt meg turisztikai látványosságként, a 42 éves korában elhunyt Elvis Presley tiszteletére. Itt van eltemetve a legendás énekes, akárcsak a szülei, valamint lánya, Lisa Marie és annak fia, Benjamin Keough is. Lisa Marie tavaly januári halála óta nem ez az első tisztázatlan ügy: Elvis volt felesége, Priscilla Presley a végrendeletét támadta meg, vitatva annak hitelességét, pontosabban azt a 2016-os módosítást, amely kizárta őt a hagyaték kezeléséből.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás