Whitney Houston 12 éve hunyt el – Király Linda így emlékszik példaképére





Éppen 12 éve hunyt el tragikus hirtelenséggel a világsztár, de még ma is nehéz elhinni, hogy Whitney Houston nincs többé. Így van ezzel Király Linda is, aki sosem feledi azt a napot, amikor volt szerencséje találkozni példaképével, Whitney Houstonnal.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.02.11.
Módosítva: 2024.02.11.
király linda Whitney Houston emlékezés évforduló

Tizenkét évvel ezelőtt az egész világot megrázta a hír: 48 éves korában elhunyt Whitney Houston. Az énekesnőre a Beverly Hills-i Hilton Hotel 434-es lakosztály fürdőszobájának kádjában találtak rá. Világszerte sokaknak a példaképe volt, sokukat épp a világsztár inspirált az énekesi pályájukon. Hazánk népszerű énekesnője, Király Linda sincs ezzel másképp.

Király Linda
Whitney Houston isnpirálta Király Lindát az énekesi pályán (Fotó: Szabolcs László)

Egyik különlegessége, hogy egyetlen hangban ki tudta fejezni az összes érzelmét, fájdalmát, boldogságát. Idővel, pont miatta jöttem rá, nekem is az a legfontosabb, hogy át tudjam adni a közönségnek az érzéseimet. Sokat adott nekem” – mondta a Metropol érdeklődésére.

 

Whitney Houston szakmai tanácsokkal látta el Király Lindát

Nincs olyan ember, aki ne ábrándozna arról, milyen jó lenne személyesen is találkozni példaképével. Linda is így volt ezzel, de álmában sem gondolta volna, hogy számára ez megadatik, éppen Whitney Houstonnal. Tizenhárom évvel ezelőtt egy véletlennek köszönhetően számára ez megadatott, és örök emlék marad számára az a pillanat, amikor egy bárban megpillantotta Whitney Houstont.

Aláírt szerződésem volt Amerikában a Universal Music kiadóval, akkor még Los Angelesben éltem. Egy egész napos stúdiózást követően a barátnőmmel egy kis lazulásra vágytunk, megbeszéltük, elmegyünk vacsorázni. Ő éppen abban a hotelban dolgozott, ahol sajnos Whitney később elhunyt. A munkahelyére beszéltük meg a találkozót, üldögéltem a bárpultnál és vártam, hogy a barátnőm végezzen, egyszer csak belépett az ajtón Whitney Houston és a barátnője” – emlékezett vissza Linda. „Abban a pillanatban egyszerűen lefagytam, hirtelen nem tudtam mit kezdeni a helyzettel, pedig igazán szerencsés vagyok, mert olyan példaképekkel dolgozhattam együtt már korábban, mint Prince vagy Chaka Khan. Szerencsére a barátnőm egy igazi vagány, nagyszájú amcsi csaj, ő ment oda Whitney-hez. Csak annyit láttam, hogy már beszélgetnek, közben felém néznek, és az járt az agyamban, vajon milyen párbeszéd zajlik közöttük, rólam.”

Fel sem tudtam ocsúdni, egyszer csak Whitney intett, hogy menjek oda. Leültetett maga mellé, míg hallgattam a szakmai tanácsait, végig fogta a kezem.

„Miközben hallgattam, felcsendült egy dal a rádióban, és mellettem ülve énekelt, majd kérte, hogy csatlakozzam hozzá. Nem akartam elhinni, hogy ez megtörténik velem. Sajnos nem tartott túl sokáig, mert ekkor érkeztek meg érte” – idézte fel a csodás élményét az énekesnő.

„Úgy érzem, nem állok még készen rá”

A nagy találkozásról Whitney kezdeményezésére egy fotó is készült, ami Linda számára azóta is nagyon sokat jelent.

Sajnos az eredeti kép már nincs meg, de a közösségi oldalaknak köszönhetően megmaradt, még ha valamivel rosszabb minőségben is.”

Szomorúsággal tölt el, ha arra gondolok, hogy már nincs közöttünk, mert rengeteg gyönyörű élményt okozott nekem a dalaival.

„Szeretném megnézni az életrajzi filmjét is, de úgy érzem, nem állok még készen rá. Meg kell találnom hozzá a megfelelő hangulatot” – zárta a megemlékezést Király Linda.

 





 





Ezeket olvastad már?
Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás