Kiderült: így tudta meg a brit királyi család, hogy Károly rákos





A brit uralkodó betegsége mindent felforgatott. Még az is lehet, hogy ennek hatására III. Károly király és a család békét köt Harry herceggel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.11.
Módosítva: 2024.02.11.
III. Károly király rákdiagnózis Harry herceg

Az egész világot lázban tartja a brit uralkodó, III. Károly király egészségügyi állapota. A megboldogult II. Erzsébet legidősebb fia alig egy éve foglalhatta el helyét a trónon, ám sokan már most azt találgatják, hogy hamarosan át kell adnia a koronát fiának, Vilmosnak. Ugyanakkor a diagnózis hatással lehet a család és Harry herceg kapcsolatára is… 

iii. károly király
Apa és fia még 2019-ben. III. Károly király (akkor még Károly herceg) és Harry azóta igencsak eltávolodott egymástól. (Fotó: Samir Hussein / Getty Images)

Milyen hatással lesz ez Harryre?

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír néhány napja III. Károly király állapotáról. Nemrég még jóindulatú prosztatamegnagyobbodással kezelték: akkor biztató információkkal szolgált a palota, ám nem sokkal később aggasztó bejelentést tett. A királynál rákos megbetegedést diagnosztizáltak. Bár felesége, Kamilla támogató királyné azóta megerősítette, hogy az uralkodó a körülményekhez képest jól van, Károly első tájékoztatására napokat kellett várni.

Politikailag az egyik legégetőbb kérdés persze az, képes lesz-e így tovább ellátni államfői feladatait, vagy kénytelen lesz lemondani a trónról idősebb fia, Vilmos herceg javára. Aki pedig a szaftos részletekre kíváncsi, azt nyilván az érdekli, hogy a szörnyű betegség összehozza-e majd a szétszakadt családot. Károly kisebbik fia, Harry ugyanis évek óta nemkívánatos személy a palota körében, feleségével és két gyermekükkel egyetemben.

III. Károly király saját maga értesítette Harryt 

A jelek szerint Károly és Harry között helyreállhat a szerető apa-fia kapcsolat. Ahogy arról a People beszámolt: még jóval a hivatalos bejelentés előtt, Károly személyesen közölte a közeli családtagokkal a lesújtó hírt az állapotáról! Ezek szerint ő maga kereste fel – személyesen vagy telefonon – három testvérét: Anna hercegnőt, valamint András és Eduárd herceget, majd két fiát: Vilmost és bizony még Harryt is!

Egy Vilmos herceghez közel álló személy a lapnak leszögezte, hogy ők eleve közel állnak egymáshoz, gyakran beszélgetnek, így valószínűleg Károly személyesen közölte vele a rossz hírt. Ám a lap úgy tudja, Harryt is felkereste – feltételezhetően telefonon –, hogy közvetlenül tőle értesüljön a diagnózisról.

Amennyire tudni lehet, Károly és Harry nem igazán tartja a kapcsolatot egymással. Legutóbb közel egy éve, a koronázási ceremónián találkozhattak, akkor is nyúlfarknyi időre, hiszen Harry még aznap visszarepült a családjához Kaliforniába. Károly néhány héttel ezelőtti műtétjekor sem tette tiszteletét Harry, csak azután utazott megint csak rövid időre Angliába, hogy a hivatalos bejelentés is megérkezett Károly betegségéről.

Egyelőre kérdés, hogy ki lesz így a trónörökös. A protokoll szerint, ha a király nem tudja betölteni a rábízott pozíciót, akkor a házastársa, illetve a trónöröklési sorrend első négy — 21. életévét betöltött — tagja lenne a soros. Károly király esetében tehát Kamilla királyné, Vilmos walesi herceg, Harry herceg, András herceg és Beatrice hercegnő lehetnének. A brit királyi ház azonban 2022-ben a listához adta Károly két testvérét, Annát és Eduárdot, illetve leszögezték, ez csak a királyi családban aktívan dolgozókra vonatkozik — így jelen állás szerint Harryre nem.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás