Koltai János magát okolja felesége elvesztéséért: „Nekem kellett volna bemennem beszélni az orvossal”





A Szomszédok Gábor Gáborja közel fél év elteltével is mélységesen bánatos – gyászolja a szerelmét, és önmagát okolja, amiért nem ő beszélt a felesége orvosával. Koltai János felesége, a csodálatos színésznő, Pap Éva tavaly nyáron halt meg.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.01.20.
Koltai János szomszédok Pap Éva hibáztatás gyász

Koltai Jánosnak még mindig irgalmatlanul fáj a felesége, Pap Éva elvesztése, ráadásul a Szomszédok című teleregényből ismert színész saját magát hibáztatja a történtek miatt. A 88 éves színművész először beszélt társa haláláról.

Koltai János
Koltai János még mindig gyászolja feleségét, Pap Évát (Fotó: MTI)

Ezt nem tudom magamnak megbocsátani

Nehezen viselem a szerelmem hiányát, aki csak pár hónapja halt meg.”

Nekem kellett volna előbb elmennem, én vagyok az öregebb. De ez már így marad, ezzel már nem tudok mit kezdeni.

„A teremtés törvénye, hogy születünk és meghalunk mondta megtörten a színész, majd hozzátette: „Hogy közte hogyan dolgozunk, az már a mi felelősségünk. Folyton az jár a fejemben, miért nem voltam keményebb, és miért nem mentem oda az orvoshoz.”

Évának nagyon komplikált operációja volt, és az orvos lelkendezve mondta, hogy »mindent kiirtottam«.

„Aztán a műtétet követően kiderült, hogy semmin sem tudott változtatni. A fiam kísérte el a feleségemet a kórházba, és úgy mesélték, rengeteg ember volt ott, és nem volt egy szabad szék, amire leülhettek volna.”

Nekem kellett volna bemennem beszélni az orvossal, hogy hívják be őt korán, és a kezelésekre is adjanak pontos időpontot. Mégsem tettem így, és ezt nem tudom magamnak megbocsátani

vallotta be a Sorry! magazinnak adott interjúban a színművész.

Koltai János
A 88 éves színművész évtizedeken keresztül a Szomszédok teleregény vállalkozóját, Gábor Gábort alakította (Fotó: MTVA)

Koltai János otthon őrzi felesége hamvait

Felesége nélkül nehezen telnek a mindennapjai Koltai Jánosnak, de nem maradt egyedül, van, aki a nehéz pillanatokban is támogatja.

Itt van velem a fiam, és itt vagyok saját magamnak.

„Feltalálom magam, minden napra van teendő. De nem tudom elterelni a gondolataimat a szerelmem elvesztéséről, még úgy sem, hogy igyekszem bőségesen lefoglalni magam. Egyébként jelenleg Budapesten élek, van itt egy lakásunk a VII. kerületben.”

A fiam is elvált, ő is egyedül van. Végeredményben ő vitte tovább a képzőművészeti vonalat a családunkban, reklámgrafikusként keresi a kenyerét. A kis unokám is meg szokott jelenni, már abban a korban van, hogy jön-megy

mesélte a legendás színész, majd elárulta, egyelőre otthon őrzi a felesége hamvait, amelyeket majd Pap Éva születésnapján helyeznek örök nyugalomra.

A feleségem pápai lány, az ő édesanyja ott van eltemetve.”

Nekem viszont van egy sírom, amit huszonöt évre megvettem. Ott nyugszik a nagymamám, az édesanyám, és úgy gondoltam, ott fogjuk elhelyezni Éva hamvait is. Addig itt van velem egy urnában. Azt akarom, hogy egymás mellett nyugodjunk.

„Március 15-én, a születésnapján temetjük el, s engem majd a fiam mondta megtörten.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás