Kritikus állapotban került a Honvédkórházba a magyar zenész, csodaként éli meg, hogy túlélte





Az MC Hawer és Tekknő Mikije közel négy hónappal ezelőtt került életveszélyes állapotban kórházban. Csodaként éli meg, hogy a kétoldali infarktusát túlélte.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.12.01.
infarktus Benyó Miki MC Hawer és Tekknő pánikroham

Benyó Miklós számára augusztus 14. örökre emlékezetes marad: a mulatós sztár közel négy hónappal ezelőtt kapott kétoldali hátsó infarktust, mely csaknem az életébe került. Az 52 éves zenész kritikus állapotban került a Honvédkórházba, azonnal megműtötték, ezt követően több hetes rehabilitáción gyógyult egy vidéki szívszanatóriumban. Az MC Hawer és Tekknő Mikije ma már sokkal jobban van, de pontosan tudja, óriási szerencséje volt, hiszen kilencven százalék a halálozási arány ennél a betegségnél.

Remekül érzem magam, folytatom az életemet ugyanúgy, mint az infarktusomat megelőző időben. Biztos vagyok benne, az sokat segített, hogy a szanatórium után nem sokkal újra színpadra állhattam. Néhány hétig egy szék segítségével csináltam végig a fellépéseket, de egy ideje – bár lehet, hogy még korai volt – azt is elhagytam. Engem a zene, a színpad éltet. Nem szabadna túlerőltetni magam, és igyekszem visszafogottabb lenni, de nekem nagyon nehezen megy. 

Visz a lendület, az embereket szeretete, ami a betegségem óta csak még nagyobb az irányomban

 – kezdte lapunknak Miki, aki jövő héten megy az első kontrollra.

Benyó Miki
Augusztus 14-én került életveszélyes állapotban kórházba. (Fotó: MC Hawer és a Tekknő/Facebook)

„Elviselhetetlenek voltak a rohamok”

Bízom benne, hogy a vizsgálatok eredménye is azt mutatja, meggyógyultam. Valamiért nagyon szeret engem a Jóisten, mert adott még egy esélyt, és életben maradtam” – mondta, majd kitért arra is, hogyan birkózik meg az évek óta tartó pánikbetegségével.

Bár gyógyszerellenes vagyok, de olyan elviselhetetlenek voltak a rohamok és a folyamatos szorongás, hogy vállaltam a tabletta szedését. Nemrég a korábbit lecseréltük egy másikra, és határozottan kijelenthetem: százszor jobb, mint előtte. Még a végén teljesen rendbe leszek” – mondta mosolyogva a mulatós sztár, aki hetekkel ezelőtt segítséget kért és pszichológushoz fordult abban bízva, kiderül, mi okozhatja nála a rohamokat.

Heti egyszer járok, már csak azért is, mert szeretném kideríteni, mi válthatta ki nálam ezt a problémát.

Szerintem mindenkinek szüksége lenne erre, és nem kifejezetten azért, mert beteg. Olyan dolgok kerülhetnek felszínre, ami később még bajt okozhat. Kétszer fordult velem elő, hogy sírva fakadtam, ami nagyon megdöbbentő volt számomra” – árulta el érdeklődésünkre.

MC Hawer és a Tekknő
Infarktusa óta visszavett a tempóból (Fotó: MC Hawer és a Tekknő/Facebook)

„Az emberek azt hiszik, még mindig lábadozom”

Bár az év utolsó időszaka a legtöbb előadónak sok munkával telik, az MC Hawer és a Tekknő számára ez most változott.

Az év vége mindig húzós volt, de lehet, hogy az emberek azt hiszik, még mindig lábadozom, mert valahogy most a december lazább.

A kórház után megfogadtam, hogy kicsit visszaveszek a tempóból, ezért egyáltalán nem bánom, hogy így alakult. 

Több felkérést biztosan nem is vállalnék el, vigyáznom kell az egészségemre. Semmi értelme, hogy kimerültségig dolgozik az ember, utána pedig a kórházban köt ki, vagy legrosszabb esetben ott is marad” – zárta a beszélgetést az előadó.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás