„Már vasárnap éreztem, hogy ezzel nem kéne játszani” – próbán sérült meg a táncosnő

Olyan specialista dönt a sorsáról, aki már műtötte a térdét.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2023.11.09.
táncpróba táncosnő térdprobléma sérülés

Két és fél évvel első térdműtétje után ismét lesérült Széphalmi Juliska. Akkor elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, ami után egy év rehabilitációra kényszerült. Most, kicsit több mint másfél évaddal később, egy balettórán történt ugrást követően újra térdproblémái keletkeztek a táncosnőnek. Hallott egy hangos kattanást a földre érkezést követően, majd még egy előadást is lenyomott aznap. Nem érti, mi történt, de lelki okokra gyanakszik.

Szeptemberi szakítása óta negatív spirálban van –Fotó: Szabolcs László

Vitte az adrenalin, így hiába ment másnap orvoshoz, nem tudott leállni a színházzal. 

Nem láttam reálisan a helyzetet, és  megcsináltam még négy előadást

– nyilatkozta a TV2 Mokka reggeli adásában Széphalmi Juliska, ezzel beismerve, hogy súlyosbította a helyzetet. Azóta a járás is fájdalmas számára. Elment MRI-re, több lelete is van, és várja orvosa véleményét, hogy megtudja: újra kell-e műteni. 

A táncosnő számára ez az újabb térdprobléma nem csak a tánc és a munkája miatt nagy csapás, hanem azért is, mert futni sem tud, amiről állítja: a segítségével számtalan gonddal képes megküzdeni. Ugyanakkor tudja, nem hiába történt vele ez a baleset.

A test valahogy mindig jelez, hogy le kell nyugodni, és körbe kell nézni, hogy mi is történik

– jelentette ki azok mellett, hogy egyáltalán nem tartja furcsának, ami történt, mivel nehéz időszakon van túl. Lelkileg és mentálisan is elfáradt. Azért, hogy újra talpra tudjon állni, és azért, hogy újra önmaga lehessen, segítséget is kért, pszichológushoz jár. Önismeretet tanul.

Most az élet arra tanít engem, engedjem el a kontrollmániámat, és hagyjam, hogy az élet vezetgessen

– fogalmaz Széphalmi Juliska. Próbálja felfogni úgy a dolgokat, hogy időt kapott foglalkozni a lelkével, amire nagy szüksége van, hiszen szeptemberi szakítása óta egy negatív spirálba került, erről őszintén beszélt követőinek, rajongóinak az Instagram-oldalán, akik támogatásukról biztosítják őt.

Tarts ki... a mélypont mindig valami új és jobb kezdetét jelenti...

– írták neki kommentben a posztja alá, melyben közölte, hogy lesérült.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás