„Még elköszönni sem tudtam tőle…” – Gyászol Bagi Iván, drámai hirtelenséggel hunyt el a nevelőapja





Derült égből villámcsapásként érte a művészt nevelőapja halálhíre.



Megosztás
Szerző: Betti
Létrehozva: 2023.11.15.
Módosítva: 2023.11.15.
gyász Bagi Iván nevelőapa halál

Gyászol Bagi Iván, hazánk egyik legismertebb és legnépszerűbb írója és humoristája, aki szeretett nevelőapját veszítette el drámai hirtelenséggel.  

Iván rengeteget tanult a nevelőapjától (Forrás: Facebook)

Nagy hatással volt rá a nevelőapja

A művészről kevesen tudják, hogy gyermekkorát sanyarú körülmények között töltötte, családi alapon nem kötődhetett senkihez, egy nevelőintézetben élt egészen kilencéves koráig. A megváltás akkor érkezett el számára, amikor nővére örökbe fogadta, így került Szegedre dr. Rákhely Gáborhoz, aki mellett Iván sorsa konszolidálódott. Náluk élt nyolc éven át. Az együtt töltött éveik során Iván rengeteg mindent tanult a nevelőapjától, aki nemcsak biciklizni és az élet apró-cseprő dolgaira tanította meg őt, hanem írói karrierjére is nagy hatással volt. Iván keserű hangon idézte fel lapunknak elhunyt szerette egyik leghasznosabb tanácsát, amely arra irányult, hogy művei végén mindig adjon valami reménysugárt az olvasóinak. Elmondása szerint nevelőapja gondolatait egész írói pályafutása során megfogadta

Bagi Iván és nevelőapja, dr. Rákhely Gábor

„Még elköszönni sem tudtam tőle”

Dr. Rákhely Gábor november 4-én drámai hirtelenséggel távozott az élők sorából, egész életét szerettei és a tudomány szolgálatának szentelte. Halála mindenkit megrendített, mert szerettei igazi „vasemberként” gondoltak rá. A vegyész és biológus képesítéssel rendelkező, molekuláris biológiával foglalkozó nevelőapát nemcsak Bagi Iván, hanem az egész közösség óriási koponyának tartotta. Életszeretetét és kedvességét sokan csodálták, nevelt fia szerint szeretett jókat enni, inni, és az ember mindig önmaga lehetett a társaságában.  

Még elköszönni sem tudtam tőle… Derült égből villámcsapásként ért a halála. Különleges és áldott jó ember volt…

– nyilatkozta mély szomorúsággal lapunknak Iván, aki bár 17 évesen Budapestre költözött, azóta is tartotta a kapcsolatot Gáborral. Iván reméli, hogy ott lehet nevelőapja búcsúztatóján, akinek elvesztését egyszerűen még nem tudja feldolgozni.  





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás