„Ez nem lesz másképp, amíg ver a szívem” – Íme az elhunyt magyar legenda szívszorító interjúja





A 80 éves korában elhunyt színésznő hat évvel ezelőtt még tele tervekkel mesélt a jövőről.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2023.11.19.
Csomós Mari gyász színésznő Kossuth-díj

A Radnóti Miklós Színház lesújtva közölte szombat este a tragikus hírt: 80 éves korában elhunyt Csomós Mari, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Csomós Mari 80 évesen hunyt el Fotó: Magyar Nemzet

„Megrendülve és fájó szívvel tudatjuk, hogy Csomós Mari, a Radnóti Színház tagja és a Nemzet színésze ma csendben, hosszú betegség után elhunyt. Ma este Futótűz van. Hát… ezt a napot választotta a távozásra. Ebben az előadásban lépett utoljára színpadra a nagymama, Nazira szerepében. Ma mindannyian máshogy játszunk majd, ott leszel velünk nehéz szívünkben a színpadon, és ott maradsz a lelkünkben örökre. Született művész és színésznő volt, még nem tudjuk, mit kezdünk e tátongó hiánnyal. Szeretett társulata most csak csendesen búcsúzik tőle, vigaszul a te mondataidat idézzük.

»Mindig lesz olyan ember, aki odaáll egy gyertya mellé, egy három deszkából összeácsolt valamire, és elkezd mondani egy verset – és lesznek, akik hallgatják. Lehetetlen, hogy ne legyen színház.« | Csomós Mari” – búcsúzott az érzelmes sorokkal a magyar színésznőtől a Radnóti Miklós Színház a Facebookon.

Könnyebb lett az élete pár évvel ezelőtt

A néhai legendával a Ripost készített egy interjút még 2017-ben, abban az évben, amikor megtudta, hogy a Nemzet Színészévé választották, és ahogy fogalmazott, majdnem megállt a szíve a hír hallatán. Csomós Mari akkor arról mesélt a lapnak, hogy valóban megkönnyíti az életét a Kossuth-díjjal járó anyagi juttatás, ám őt igazán a közönség szeretete élteti.

Sosem volt anyagias, garasoskodó ember, ezután sem lesz, ám azt mondta akkor: kár lenne tagadni, hogy könnyebb lett az élete.
„A számláim befizetése, a családom segítése anyagi szempontból, egyszóval minden könnyebb lett azóta. Ez nem titok! Természetesen az eszmei értéke a legnagyobb ennek a címnek, ugyanakkor nem tagadom: most minden egyszerűbb” – árulta el a művésznő, aki nem győzi megköszönni kollégáinak és a közönségnek a belé vetett bizalmat. Amíg él, igyekszik erre rászolgálni.
„Megható ez a szeretet, amit felém sugároznak az emberek! Szeretném megköszönni az elismerést! Az életem a hivatásom, és ez nem lesz másképp, amíg ver a szívem. Nagyon hálás vagyok azért, hogy megbecsülnek, és hogy egyáltalán eszükbe jutottam egy ilyen rangos cím kapcsán, mint a Kossuth-díj” – mondta hat éve a lapnak Csomós Mari, aki még nagyon sokáig szeretett volna boldog pillanatokat okozni a közönségnek. Ez nagyon sokáig sikerült is.

Nyugodjon békében!





 





Ezeket olvastad már?
Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

"Meg fogsz halni nemsoká" - Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

"Meg fogsz halni nemsoká" - Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja - Videó

Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja - Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás