Elhunyt a Nemzet Színésze, Csomós Mari





80 esztendős korában hajtotta örök álomra a fejét.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.11.18.
Módosítva: 2023.11.18.
Nemzet Színész Csomós Mari Radnóti Színház

Újabb hatalmas veszteség érte az országot. A Radnóti Miklós Színház lesújtva közölte a tragikus hírt, miszerint 80 éves korában elhunyt Csomós Mária a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Fotó: Pexels

„Megrendülve és fájó szívvel tudatjuk, hogy Csomós Mari, a Radnóti Színház tagja és a Nemzet színésze ma csendben, hosszú betegség után elhunyt.

Ma este Futótűz van. Hát… ezt a napot választotta a távozásra. Ebben az előadásban lépett utoljára színpadra a nagymama, Nazira szerepében.

Ma mindannyian máshogy játszunk majd, ott leszel velünk nehéz szívünkben a színpadon, és ott maradsz a lelkünkben örökre.

Született művész és színésznő volt, még nem tudjuk, mit kezdünk e tátongó hiánnyal.

Szeretett társulata most csak csendesen búcsúzik tőle, vigaszul a te mondataidat idézzük.

“Mindig lesz olyan ember, aki odaáll egy gyertya mellé, egy három deszkából összeácsolt valamire, és elkezd mondani egy verset – és lesznek, akik hallgatják. Lehetetlen, hogy ne legyen színház.” | Csomós Mari” – búcsúzott az érzelmes sorokkal a magyar színésznőtől a Radnóti Miklós Színház Facebook-oldalán. 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás