Séfek Séfe: eljött a nagy pillanat, ma este kiderül

Óriási a tét, ma este két versenyző távozik a Séfek Séfe versenyből. A bizonyítási vágy miatt azonban van, aki összeomlik.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.10.05.
Módosítva: 2023.10.06.
séfek séfe TV2 verseny nehézség feszültség

Öt versenyzővel nyit ma este a Séfek Séfe konyhája. Wolf András csapatából Gajdos Dávidnak, Vomberg Frigyesnél Ádám Orsinak és Zörgő Jánosnak, míg Krausz Gábornál Balogh Rolandnak és Fejes Rudolfnak van esélye, hogy bejusson a pénteki döntőbe. Óriási a tét, hiszen a korábbiakkal ellentétben ma már az első egyéni főzés után is elköszönnek a séfek egy versenyzőtől. Ma este két játékosnak ér véget a Séfek Séfe, és az is kiderül, kik fognak megmérkőzni a 10 millió forintos fődíjért, és a kéthetes franciaországi szakmai továbbképzésért, a világ egyik legnívósabb séf iskolájában.

Séfek Séfe
A piros csapat lány versenyzőjén óriási a nyomás (Fotó: TV2)

Ördög Nóra a műsor elején elárulja, mire számíthatnak az utolsó előtti napon a séfjelöltek.

Ma már csak magatokra számíthattok. Nincs csapatfőzés, nincsenek mellettetek a séfek menet közben, maximum a jó tanácsaik csenghetnek vissza a fületekben – kezdte a műsorvezető, aki a napi menetről is beszámol. – A séfek dönteni fognak, de nem hagyjuk őket egyedül ebben a helyzetben, mert nagyon nívós vendégek érkeznek a stúdióba már az első főzésnél is – fűzte hozzá Nóri, aki elárulta, a döntéshozók között több – a gasztronómiában komoly elismerést szervezett – Michelin-csillagos étterem tulajdonos, üzletvezető foglal helyet.

Séfek Séfe
Szerencsés Györgyi, Boldizsár Máté és Varga Vivien segít be a séfeknek a döntésben. (Fotó: TV2)

A versenyzők biztos bázisként maguk mellett tudhatták séfjüket, egészen idáig… Van, akit ezt aggodalommal tölt el.

"Hiányozni fog, hogy a séf nem lesz itt. Tudtuk, hogy ez a pont el fog jönni. Reméljük, meg fogjuk állni a helyünket, és letesszük azokat a tányérokat, amiket elvárnak tőlünk" – mondta Balogh Roland.

A feladat ahogy eddig, ma sem lesz egyszerű. A versenyzők ugyanis egymásnak választanak ládát, amely azokat az alapanyagokat tartalmazza, amit fel kell használniuk a feladatban, plusz a főzési időt is ez határozza meg. Minden eddiginél jobban szeretnének bizonyítani, és vannak olyan versenyzők, akiknek ez rányomja a bélyegét a teljesítményükre. A stressz, az izgalom a tetőfokára hág, mégis – a legnehezebb pillanatokban is – a piros csapatban figyelnek egymásra.

"Próbálom Orsit is figyelni, ha esetleg bárhol kell neki segítség, akkor tudjam mondani. Azt látom, hogy a kis fejében kezd kialakulni a káosz" – mondta Zörgő János.

Zörgő János
Bár az egyéni főzés szakaszához érkezett a verseny, János segíteni próbál egykori csapattársán (Fotó: TV2)

A 2023-as Séfek Séfe legjobb női versenyzője viszont elégedetlen teljesítményével.

„Nagyon félek attól, hogy nem tudtam eleget pihentetni a kacsámat. Azért próbáltam még rá időt szánni, mielőtt pirítottam, hogy engedje ki a benne lévő folyadékot amennyire csak lehet. De hát, sajnos, nem volt sok időm" – mondta elkeseredve a szakács lány.

A ma esti adás elképesztő izgalmakat tartogat a nézők számára, mely 19:55-kor kezdődik a TV2-n.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás