Royce-Rolls autóval szúrt ki a brit királyi család az esküvője napján Meghan Markle-lel





Különös történelmű autóba kényszerítették Meghant az esküvője napján! Íme a ritka Rolls-Royce múltja.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.12.
Módosítva: 2023.10.12.
Meghan Markle Wallis Simpson Rolls-Royce királyi család

Meghan Markle és Harry herceg legboldogabb pillanatait, az esküvőjük napját több millió ember követte figyelemmel. A brit királyi családból azóta kiutált pár 2018-as házasságkötésével kapcsolatban meglepő tényre hívták fel most a figyelmet a külföldi lapok. A mesébe illő napon a család galád gesztussal szúrhatott oda az arának. Mögöttes tartalommal bíró Roll-Royce fuvarozta Meghant. 

Jelentőségteljes Rolls-Royce

Meglepő részletet idézett fel most a brit sajtó Harryék esküvője kapcsán! Többek között a Daily Mail boncolgatta azt, milyen csúnya húzással keserítették meg a Givenchy ruhás menyasszony felhőtlennek szánt pillanatait.

A ceremónia helyére, a Szent György-kápolnába ugyanis Meghant és édesanyját, Doria Raglandot a királyi család döntése értelmében egy ikonikus Rolls-Royce szállította, két oldalról a rajongókkal tömött útszakaszon. Első ránézésre senki sem gondolt bele, milyen jelentősége is van a Phantom IV típusú autónak.

Wallis Simpsonra célozhattak

A brit lap felidézte: 46 évvel korábban ebben az autóban ült a királyi család által kiutált Wallis Simpson is, amikor férje, VIII. Eduárd temetésére vitték. Simpson az a többszörösen elvált nő, akinek a kedvéért az akkori uralkodó, VIII. Eduárd 1936-ban lemondott a trónról! A nőről az anyakirálynő egyszer állítólag azt mondta: Hitler után ő a második személy, aki a legtöbb bosszúságot okozta neki.

A rosszmájúak szerint nem véletlenről, hanem tudatos célzásról volt szó, mikor a kékvérűek elhatározták: Harry kedvesének ebben a járműben kell az esküvőjén utaznia.

Ebből a bizonyos Rolls-Royce-ból mindössze 18 darabot gyártottak 1950–1956 között, az említett járgány 1950-ben készült II. Erzsébet számára, aki akkor még csak hercegnőként tündökölt. Mai értékét egymillió fontra, azaz csaknem félmilliárd forintra becsülik.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás