Mi a közös Liszt Ferencben és Csepregi Évában, vagy Catherine Deneuve-ben? Mutatjuk!





Köszöntsük együtt ma fel a mai napon szültetetteket!



Megosztás
Szerző: Eve
Létrehozva: 2023.10.22.
élet Micimackó Neoton Familia

Anélkül, hogy túlságosan belemennénk az asztrológia ezoterikus világába, azért kijelentető, hogy nem teljesen mindegy, ki, mikor látja meg a napvilágot. A különböző csillagjegyek születésünk percétől befolyásolhatják az életünket. Az október vége felé születettetekre például igaz, hogy rengeteg a tehetséges közöttük, de azt is mondják, hogy nagyravágyók, energikusak és nagylelkűek. Szeretnek a saját útjukon járni, nagyobb szükségük van a szabadságra, mint másoknak. 

Sok tehetséges művész októberben született. (Illusztárció Fotó: Pexels)

Összegyűjtöttük azokat az ismert sztárokat, akik októban 22-én születtek, ez a közös pontjuk. Ám, nemcsak ez. A felsorolt színészek, énekesek ezekkel a tulajdonságokkal bizonyára rendelkeznek is, hiszen tehetségük és nagyravágyásuk a csillagokig vitte őket a karrierjükben.

Catherine Deneuve kerek számot ünnepel

Eredeti nevén Catherine Dorléac, azaz Deneuve 1957 óta játszik, eleinte csak szépségét filmezték, de miután Roman Polanski felfedezte tehetségét is, a legnagyobb rendezőkkel dolgozott. Legnagyszerűbb filmjei: Cherbourg-i esernyők, Zsaru, A nagypolgárok, Reméljük, lány lesz! és még folytathatnánk. Szép kerek évfordulót ünnepel ma: 80 éves. 

Csepregi Éva a 7. X-et tölti

A nemsokára egyedülálló módon szólóban koncertező Neoton Familia énekesnője, Csepi is ma ünnepel: 70 éves Csepregi Éva. Az énekesnő születésnapja alkalmából adott interjút nemrég lapunknak, ezáltal átfogó képet kaphatunk az életéről. Elmondta, hogy úgy érzi, teljes az élete, csak egy valami, egy valaki hiányzik belőle: 

„Jelenleg is sok mindenen dolgozunk, de remélem, hogy jobban ki fog teljesedni ebben a munkám. És természetesen szeretném, ha megélhetném, hogy a kisunokámat magamhoz öleljem. 

Találkozhassunk még ebben az életben, hogy megismerhessem, mert hiszem azt, hogy a fiam Dávid és Dóri nagyszerű szülők lesznek. Fantasztikus gyermeket fognak nevelni, és ebben én is szeretnék részesülni

– mondta nemrégiben Éva. Közeledik a életműkoncertje időpontja is: ami Január 6-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Éva fiatalosabb, mint valaha, még így, 70 évesen is. (Fotó: Csepregi Éva)

Mikó "Micimackó" István

 A Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, színházigazgató, zeneszerző, érdemes és kiváló művész ma a 73. születésnapját ünnepli. Valószínűleg körbe ülik őt a jóbarátok és két fia is, Bálint és Dani, akik még nem ajándékozták meg unokával az idősödő színészt. Azonban a Micimackó hangjaként a leginkább népszerű művész így is teljes, boldog életet él, és esze ágában sincs nyugdíjba vonulni.

Liszt Ferenc beteges kisgyerek volt

A magyar zeneszerző, zongoraművész, karmester és zenetanár a 19. század legnagyobb alakja volt a zenében. Magyar édesapja révén magyarnak született, de magyarnak is tartotta magát, büszke volt származására, és jelentősen hozzájárult a magyar zene népszerűsítéséhez. A róla fennmaradt információk szerint gyerekként Liszt annyira beteges volt, hogy szülei egyszer még a koporsót is megrendelték neki, mert azt hitték, nemsokára eltávozik. Azonban nem így lett, helyette egész életében öregbítette a magyar kultúrát a fantasztikus zenéjén keresztül. 





 





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás