Nagy a botrány: ByeAlex kedvesét is perli a műsorvezető





Modellfotózásnak indult, de jogi eljárás lett belőle. Osváth Zsolt kitálalt a tulajdonát kihasználó modellekről.



Megosztás
Szerző: HAÁM
Létrehozva: 2023.09.07.
Módosítva: 2023.09.07.
Osváth Zsolt ByeAlex barátnője botrány ByeAlex

Az elmúlt napokban egy érdekes pletyka látott napvilágot a neten, ami azt állítja, hogy Osváth Zsolt indokolatlanul támadott be modell-lányokat azért, mert a Lupa strandon található éttermét és berendezését egy fotózás erejéig használták. Az összes reagáló felháborodott a műsorvezető hozzáállásán, egészen addig, amíg el nem mesélte, hogy mi is történt valójában.

Osváth Zsolt tulajdonát jogtalanul használták  (Fotó: Osváth Zsolt/Facebook)
Osváth Zsolt tulajdonát jogtalanul használták (Fotó: Osváth Zsolt/Facebook)

A csavar

Az egyik modell egy komment-üzenetváltásban osztotta meg felháborodását, hogy maga a strand belépője és a helyben fogyasztás ára is elég borsos volt, és nem érti, miért ne készíthetne a barátnője róla egy képet a vendéglátóhely rózsaszín falánál. Azt is kiemelte, hogy sehol nem volt feltüntetve, hogy tilos lenne a fotózás. Eleinte teljesen jogosnak tűnhet az üzenet, de Osváth Zsolt nem pontosan így látja a történteket.

„Egy csapat lány és egy profi fotós kihasználta, hogy zárva vagyunk a Lupán és bementek a zárva tartó partszakaszra, majd egy modellfotózást szerveztek ott. Elmozdították a bútorainkat, használták a dekorációnkat, majd megosztották ezt saját szellemi tulajdonként” – kezdte az influenszer a közösségi oldalán, aki eddig ügyvédje tanácsára nem osztott meg semmit az esetről, de bevallása szerint már nem bírja a hazug információk terjedését.

Károkat okoztak

A modellek fotóit láthatóan a Barbie-film rózsaszín világa inspirálta, ezért választhatták Zsolt éttermét fotózási helyszínül, ahol minden dekoráció hasonlóan rózsaszín tematikájú. A modellek tisztába sem lehettek azzal, hogy mekkora károkat okoznak ezzel.

„Amikor ellenőriztem a kamerákat, láttam, hogy nagy buli volt valóban, csak mi erről nem tudtunk. Szerződött Barbie-fotózásunk volt a partra, aminek egyik feltétele az volt, hogy másnak professzionális felhasználásra nem adjuk a partszakaszt. A szerződést felbontották… Mi ezt tudomásul vettük – közölte rajongóival a sokak által követett influenszer, akit a modellek nagy része letiltott, vagy válaszra sem méltatott, ezért döntött a jogi lépések mellett.

Híres modellek és profi fotós csapat

A szemfüles rajongók azonnal utánajártak a dolgoknak és ki is derítették, ez nem csak egy sima fotózás volt. Több híres Instagram-modell is részt vett az eseményen, ott volt ByeAlex barátnője, Benjamina és Eszényi Eszter is. Az is kiderült, hogy a fotót készítő barátnő egy profi fotós volt és a fotózáson fodrász, sőt még sminkes is dolgozott. A képek reklámcéllal készültek, ráadásul akkor, amikor a zárva tartó étteremnél egy árva lélek sem tartózkodott. Sok zavaros állításuk van a modelleknek a tényekről, de Osváth Zsolt szerint ez már az illetékes jogvédők dolga.

„Profi fotós csinálja marketing céllal, az nem ugyanaz, mintha lőttök egy jó képet. Ezt tiltja a házirend. Elmondtuk volna, ha nyitva vagyunk, de hát nem voltunk ott… Téma lezárva, a többi szerintem nem ide tartozik” – zárta le a témát az étterem tulaja, aki szerint bármely vendég készíthet képet a helyszínen, csak nem marketing céllal.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás