Különleges képessége van: Így kezdi el az iskolát Som-Balogh Edina kislánya





Som-Balogh Edina már készül Lilivel az első tanítási napra. De kiderült, a kislánynak hatalmas előnye van.



Megosztás
Szerző: HAÁM
Létrehozva: 2023.08.26.
Som-Balogh Edina Lili iskola kezdés

Som-Balogh Edina a Barátok közt egykori színésznője az Instagramon osztotta meg követőivel, hogyan készülődik kislányával az első iskolai tanévére. Hatalmas újdonság ez a kis Lilinek, így nem véletlen, hogy az iskolakezdés már mindennapos téma náluk.  A Metropol megkereste a színésznőt, aki  szívesen mesélt az előttük álló kihívásokról és az anyai érzéseiről. 

Som-Balogh Edina és lánya
Som-Balogh Edina és a kis Lili mindent együtt csinálnak - Fotó: Markovics Gábor

Segítség nélkül megtanult olvasni 

Edina legkisebbik gyermeke, Lili valódi tehetség. Az anyuka bevallása szerint, nem félti lányát az iskolától, mert már így is rengeteg mindent tud fiatal kora ellenére.

Lili márciusban lett 6 éves, pont jó időben van az iskolakezdéshez. Iszonyatosan ügyes, mert már megtanult olvasni minden fajta segítség nélkül. Nem akarjuk visszatartani az iskolától, mert nagyon érett és ezt minden téren bizonyítja ” – kezdte lapunknak Edina, aki azt is megemlítette, hogy korábban, a nem sokkal idősebb fiukat, Noelt egy évig visszatartották az iskolától, hogy biztosan megérjen a feladatra.

Izgatottan készülnek a sulira 

A színésznő és családja már javában készül Lili első tanítási napjára, de Edina nem szeretné túl aggódni magát vagy fölöslegesen stresszelni kislányát.

A fiunk Noel, az első iskolai éve előtt járt 1 évet zenét tanulni, ami nagy segítség volt neki abban, hogy lássa, milyen 30 percet végig ülni. Lili esetében ez más, de bízom benne, hogy ő ezt meg tudja ugorni. Már megvásároltuk a kötelező tanszereket, a táskát és a ruhákat, de azt vallom,  hogy a nyár a suli kezdés előtti utolsó napig tart, ezért nem is helyezek rájuk nagy nyomást ” – mondta a színésznő.

Som-Balogh Edina
Som-Balog Edina a hosszú gyermeknevelési folyamatban hisz, ami az első naptól kezdődik - Fotó: Móricz István

Számít, mit tesz a szülő a gyerekért

Az anyuka nem hisz abban, hogy az utolsó napokat túl kéne izgulni. Szerinte ez egy hosszabb folyamat, aminek az előkészülete már egészen korán elkezdőik a gyermek életében.

Ugyan egy kicsit azért izgulok, de tudom, hogy minden rendben lesz. Tudom, hogy nagyszerű tanára lesz, akivel hamarosan még az iskola kezdés előtt megismerhetik egymást. Nem félek attól, hogy Lili ne tudna beilleszkedni. Szerintem nagyon fontos az építkezés, amit az első naptól kezdve tesz a szülő a gyerekért, az iskoláig beérik ” – szögezte le Edina.





 





Ezeket olvastad már?
„Gyönyörű szép a kisfiad, rád hasonlít” – Puskás-Dallos Bogi friss anya-fia fotót posztolt

„Gyönyörű szép a kisfiad, rád hasonlít” – Puskás-Dallos Bogi friss anya-fia fotót posztolt

Kálloy Molnár Péter gyermekei kamaszkorba léptek: „Egyikük sem vágja ránk az ajtót!”

Kálloy Molnár Péter gyermekei kamaszkorba léptek: „Egyikük sem vágja ránk az ajtót!”

Jakupcsek Gabriella: „Igen, életem legnagyobb sikere”

Jakupcsek Gabriella: „Igen, életem legnagyobb sikere”

Felgyújtották Tilli Mariannt

Felgyújtották Tilli Mariannt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás