III. Károly király magához hívatta Vilmost: eldőlhet a monarchia sorsa







Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.08.21.
Katalin Vilmos Nemzetközösség monarchia III. Károly király

A király találkozót hívott össze, hogy eldöntsék a monarchia jövőbeli irányvonalát – árulta el egy bennfentes.

Their Majesties King Charles III And Queen Camilla - Coronation Day
III. Károly / Fotó: WPA Pool

Ezen a találkozón fogja közölni a walesi herceggel és hercegnével, hogy pontosan milyen szerepet szán a számukra, valamint saját maga és Kamilla királyné számára. Tervei középpontjában állítólag az áll, hogy majd Vilmos és Katalin népszerűségét kihasználva köti össze a Nemzetközösséget.

Egy, a királyhoz közel álló forrás, aki hétfőn érkezett a Balmoralba, ahol a csúcstalálkozót tartják, elmondta: „Őfelsége nagyon határozott. A Nemzetközösségnek kell uralkodása középpontjában állnia. Legfőbb kötelességének tekinti, hogy teljesítse néhai édesanyja őszinte kívánságát, miszerint egyik fő szerepe az kell legyen, hogy biztosítsa nemcsak a túlélést, hanem (a szervezet) szilárdságát is.”

Károly a következő egy évre vonatkozó célkitűzéseket fogja meghatározni, beleértve a külföldi utazásokat, a kötelezettségvállalásokat és a legfontosabb célokat. A forrás szerint a király úgy látja, hogy Vilmos és Katalin szerepe a saját jövőjük és általában a monarchia jövőjének megszilárdításának középpontjában áll. Bennfentesek szerint a király nagyon szeretne profitálni a növekvő népszerűségükből, legfőképp „a hercegnő kétségtelen sztárminőségével” – ahogyan egy tisztviselő jellemezte. 

„A karibi körút nem volt teljes katasztrófa, de hatalmas ébresztő volt. Egyszerűen csak egy integetéssel, mosollyal és baráti beszéddel felbukkanni már nem fog működni” – hangsúlyozta a bennfentes.

Továbbá pedig az is kiderült, hogy Károly a Külügyminisztérium kérésének megfelelően jövőre Kanadába és Ausztráliába is tervezi látogatását – írja a Mirror. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás