Peter Srámek megkapta, amire kilenc éve vágyott





Peter Srámek az elmúlt kilenc év alatt sokat dolgozott azért, hogy végre a hazai szakma is elismerje munkásságát. Ez sikerült is, ugyanis Fonogram-díjat kapott a szlovák származású énekes.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.05.01.
Módosítva: 2023.05.01.
Peter Sramek fonogram-díj rosszakarók kritika

Peter Srámek kilenc évvel ezelőtt döntött úgy, hogy Magyarországon építi ki karrierjét. A hazai közönség nagyon hamar megszerette, több műsorban kapott lehetőséget, amikben sikeresen szerepelt, ám szakmai elismerést eddig nem kapott. De most végre megtört a jég, ugyanis múlt héten szombaton, első szlovákiai előadóként vehette át a Fonogram-díjat, amit egy szakmai zsűri ítélt oda az énekesnek. Mégpedig A Király című albumáért, ami néhány hónappal ezelőtt jelent meg. A Borsnak mesélte el, mit jelent számára ez a díj.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a díj, mert kilenc éven keresztül készítettem a dalokat, a lemezeket és jártam az ország minden részén, de a szakmától mégsem kaptam elismerést. 

Nem tagadom, nagyon vágytam rá és mindig vártam a percet, amikor jön az idő, amikor engem is végre elismernek. Ez most megtörtént! Boldog vagyok, mert érzem a sok őszinte gratulációból, hogy velem örülnek a kollégák, az ismerősök és a rajongóim.

„Megnyugodtam, mert most már biztos vagyok benne, hogy jó úton haladok. Visszaigazolás nekem, hogy érdemes volt rengeteg energiát, időt belefektetni a munkámba – mondta boldogan a lapnak. – Nagyon sokan gratuláltak, rengeteg üzenetet kaptam. Olyan emberektől is, akiket szeretek, tisztelek és akikre felnézek. Amikor édesanyámnak elmondtam a jó hírt, elsírta magát. Büszke rám, és boldog, mert tudja, hogy mennyit dolgoztam ezért” – mesélte az énekes.

Peter Srámek
Mindig bízott benne, hogy előbb-utóbb a szakmai is elismeri munkásságát Fotó: Astro/Peter Srámek

„Kilenc évet vártam, de megvan”

Petert az elmúlt években rengeteg kritika érte. Ám a közönsége szeretete volt számára mindig is a legfontosabb. Voltak nehéz pillanatok, mégsem fordult meg soha a fejében, hogy feladja álmát, amiért olyan sokat küzdött.

Előfordult, hogy úgy éreztem, a szakma nem különösebben figyeli a munkásságomat, őszintén szólva rosszul esett, de bíztam benne, hogy ez egyszer megváltozik. 

„A rajongóim mindig mellettem voltak, és a legnagyobb visszaigazolás számomra az emberek szeretete. Ez vitt előre! Kilenc évet váram, de meg van. Mindig tudni kell megújulni, talán ez a titka, hogy hosszú távon fenn tudjon maradni egy előadó. Amikor Magyarországra jöttem, nem beszéltem jól a nyelvet, de megtanultam. Ma már a filmeket is magyarul nézem, sőt még olvasni is szoktam. Befogadtak, soha nem éreztem azt, hogy nem tartozom ide. Ezt mindig igyekeztem meghálálni, és büszke vagyok, hogy itt élhetek” – jelentette ki.

Peter Srámek Fonogram-díj
Méltó helyet talált lakásában az elismeréssel járó díjnak Fotó: Peter Srámek

Önhibáján kívül magyarázkodásra kényszerült

Petert választották ki a Zámbó Jimmy életét feldolgozó fikciós, nagy sikerű sorozatban a legendás énekes dalai eléneklésére. Miután napvilágot látott a film, sokan nem kímélték, és rengeteg kritikával illették. Volt, hogy magyarázkodásra kényszerült, ám most már maga mögött hagyta ezt az időszakot, azonban mint a véleménye meg, és a Bors érdeklődésére el is mondta.

A rosszindulatú embereknek azt a sok energiát, amit a kritizálásomba fektetnek, értékes dolgokra kellene fordítani, és akkor ők is eljutnak oda, ahova nekem sikerült.

„Én csak előre nézek és még többet szeretnék visszaadni azért a sok szeretetért, amit eddig kaptam. Szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek és amire mindig is vágytam” – fűzte hozzá.


 





 





Ezeket olvastad már?
„Nem volt elég, hogy földhöz vágtalak?” – egymásnak estek a Házasság első látásra férjei

„Nem volt elég, hogy földhöz vágtalak?” – egymásnak estek a Házasság első látásra férjei

Szenes Iván 100 éves lenne – lánya, Szenes Andrea: „Egyre jobban hiányzik”

Szenes Iván 100 éves lenne – lánya, Szenes Andrea: „Egyre jobban hiányzik”

Könnyek között távozott Harry herceg

Könnyek között távozott Harry herceg

Most kaptuk a tragikus hírt: koncert közben, a közönség előtt halt meg az énekesnő

Most kaptuk a tragikus hírt: koncert közben, a közönség előtt halt meg az énekesnő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás