Agárdi Szilvi visszanyerheti a látását? Hatalmas reményt kapott





Az énekes-modell sorstársán sikeres műtétet hajtottak végre, ő azóta már visszakapta a látását. Szilvit a hite is segíti a bizakodásban, hátha vele is megtörténhet a csoda, vagyis hogy újra visszanyerje a látását, amit másfél évvel ezelőtt veszített el végleg.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.25.
hít

Meglepő fotóval jelentkezett néhány nappal ezelőtt az Instagramon Agárdi Szilvi – szúrta ki a Bors. A csodálatos hangú énekesnő a tőle megszokott bomba formában, csinos, szűk ruhában szerepel a fényképen, aminek a leírására sokan felkapták a fejüket:

Ma van a fehér bot világnapja! Ahogy a képen is látszik, nagyon várom már azt az időszakot, amikor eldobhatom, és látni fogok.”

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

@szilviaagardi által megosztott bejegyzés

A Bors felkereste őt, hogy megtudják: tényleg van-e esély rá, hogy újra lásson? Szilvi az elején leszögezte: a hit nagyon fontos szerepet tölt be az életében. Ám nemcsak Istenben hisz, hanem egy újonnan felmerült orvosi eljárás is reményt adhat számára, hogy végleg eldobhassa a fehér botot.

„Hiszem, hogy csak átmeneti, ami velem történt”

Nemrég kezdeményeztem egy nagyobb orvosi kivizsgálást. Ez egy nagyon hosszadalmas procedúra lesz, de szeretném bevállalni, hiszen a szemem világa a tét. Egy pupillatágítóval fogják hosszú órákra – lehet, hogy fél napra – kitágítani a szemem. Orvosi könnyet csepegtetnek folyamatosan a szemembe, hogy ki ne száradjon. Ez szörnyen hosszú, de igazából én semmit sem érzek majd belőle – vallotta Szilvi a rá váró vizsgálatról, és hozzátette, hogy fizikálisan ugyan nem, de mentálisan nagy megterhelés lesz ez számára.

– Óriási a tét, hiszen az első vizsgálaton múlik, vajon tudjuk-e folytatni a beavatkozást. Az első alkalommal ugyanis fény derül arra, hogy van-e értelme tovább dolgozni, vagy már menthetetlen az állapotom – folytatta a Borsnak a gyönyörű énekesnő, aki már másfél éve, hogy nem lát, így a mindennapjaivá vált ez az állapot.

Megműtötték, és azóta lát

Másfél éve semmit sem látok, s akkor nem tudták megmondani, mi a pontos oka a változásnak. A közelmúltban felvette a kapcsolatot velem egy lány, akinek pont ezek voltak a tünetei, mint nekem. Nagy szürkeség telepedett a látására, és egyre sötétebb lett, míg végül semmit sem látott. Őt megműtötték, és azóta lát – elevenítette fel a sikertörténetet az énekesnő. Hozzátette, hogy meg lehet szokni a vakságot, azonban feladni soha nem szeretné a reményt, hogy újra láthat.

– Mindig nagyon Isten-hívő voltam. Furcsa lehet, hogy ilyen fiatalon Bibliát olvasok és gyülekezetbe járok. Tudom, hiszem, hogy nem azért vagyunk teremtve, hogy szenvedjünk. Úgy hiszem, hogy csak átmeneti, ami velem történt – fejtette ki a Borsnak Szilvi.

Elmondása szerint orvosilag is van erre esély.

Drasztikus volt a romlás

Agárdi Szilvi koraszülöttként jött a világra, látása nem tudott megfelelően kifejlődni. Bal szemének teljes vaksága mellett a jobbon volt 9% látásmaradványa, de 2021 tavaszán azt is elvesztette.

– Hirtelen, a semmiből jött a drasztikus romlás. Egyik napról a másikra a látásom kilenc százalékról négyre romlott, ami borzalmas trauma volt. Folyamatosan fájt a fejem, szédültem és be is lázasodtam. Emiatt bekerültem a neurológiára, mert az orvosok komolyabb bajra gyanakodtak a tünetek miatt – mesélte korábban az énekesnő lapunknak, és elmondta: fél, hogy az emlékképek is eltűnnek majd, és attól is, hogy visszafordíthatatlanul roncsolódnak idővel a sejtek.

Most Szilvi mégis reménykedhet, hogy egyszer láthatja majd a babáját, akire vágyna. Szerelmével, Gergőkével, aki mindenben segít Szilvinek, igyekeznek a legteljesebb életet élni így is, amíg a helyzet meg nem változik.

Kirekesztették

Szilvi feladatának érzi, hogy befogadóbbá tegye az embereket a látássérültekkel kapcsolatban. Különösen nehéz ez, ha látássérült gyermek születik a családba.

Gyermekkoromban én is megtapasztaltam a kirekesztést. Sokan vannak úgy vele, hogy nem tudják, hogyan kommunikáljanak egy látássérült emberrel. Oviban is alig szóltak hozzám a gyerekek. Egy szegény sorsú fiúval játszottam sokat, mert az anyukája mindig mondta neki, hogy barátkozzon velem. Ő átérezte, milyen, ha valami miatt kirekesztenek.





Ezeket olvastad már?
Tiszta vizet öntött a pohárba Schobert Lara: ez a helyzet a lagzival

Tiszta vizet öntött a pohárba Schobert Lara: ez a helyzet a lagzival

Kulcsár Edina ezt soha nem felejti el: a kis Nináról van szó

Kulcsár Edina ezt soha nem felejti el: a kis Nináról van szó

Van rajta bugyi? Elizabeth Hurley végre melltartó nélkül táncol

Van rajta bugyi? Elizabeth Hurley végre melltartó nélkül táncol

Házasság első látásra: szédítő videót tett ki Bogi, egyből beszóltak neki

Házasság első látásra: szédítő videót tett ki Bogi, egyből beszóltak neki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás