Eleged van már a karácsonyi hangulatból? Programajánló a Grincseknek az év végére





Ki nem állhatod az ünnepi hangulatot és a karácsonyi zenéket? Segítünk, hogy mivel tudod elfoglalni magad, amíg mindenki más karácsonylázban ég.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.24.
szórakozás

Akinek van Netflix-előfizetése, azoknak igazi aranybánya lesz a december, az ünnepi filmek teljes kizárásával is. Akinek pedig nincsen, semmi probléma, a mozik és könyvek terén is széles kínálat várható. Ha pedig aktív elfoglaltságra vágysz, irány egy társasjátékbolt.

Elő a Netflixet decemberben

Sandra Bullockot és Leonardo DiCapriót senkinek nem kell bemutatni, mindketten A-listás hollywoodi sztárok. Most mindketten a Netflix képernyőjén fognak vendégeskedni az év végén, ugyanis mindkettőjüknek érkezik a streamingszolgáltatóra egy filmje. Míg Bullock egy kőkemény börtönviselt nő bőrébe bújik, aki megpróbál szabadulása után visszailleszkedni a társadalomba és egy megrázó drámában teszi mindezt, addig a friss Oscar-díjas DiCaprio nem kisebb felelősséget vállal, mint hogy megmentse a Földet, miután megtudja, hogy egy aszteroida tart bolygónk felé. A színész a való életben is nagy természetvédő és klímavédelmi aktivista, így biztosan tökéletesen fogja hozni ezt a szerepet is. Sandra Bullock a Megbocsájthatatlan című dráma főszereplője lesz, Leonardo DiCaprio pedig a Ne nézz fel! nevű produkcióban lesz látható. Karácsonyi filmek helyett nagyszerű kikapcsolódás.

Leonardo DiCaprio brillírozik az elmúlt évtizedek filmjeiben (Fotó: GettyImages)

A sorozatokról pedig még nem is beszéltünk...

Sorozatok terén is érkezik pár várva várt darab. Szintén a Netflixre érkezik a kasszasiker Vaják-sorozat második évada, ahol a sármos Henry Cavill rabolja el a nők szívét, és vadássza le a leggonoszabb szörnyetegeket. Még a hónap elején záródott le a Nagy pénzrablás utolsó évada is, amivel véget ért a legismertebb spanyol sorozat, amely rengeteget tett hozzá az évek alatt, hogy a streamingszolgáltató sikeres legyen. Amennyiben még nem néztél egy részt sem belőle, most már egyben az egészet ledarálhatod magyar szinkronnal a hideg téli napokon. Emellett a Cobra Kai 4. évada jön ki az év utolsó estéjén. Az Emily Párizsban második évada is érkezik decemberben. Ha pedig még nem volt elég a dél-koreai sorozatokból, érkezik újdonság is tőlük, A nyugalom tengere című űrben játszódó scifi.

A Netflix tökéletes kikapcsolódást nyújt a téli időkre (Fotó: Netflix)

Decemberi moziajánlat

December elején érkezett a mozikba az El a kezekkel a papámtól című magyar film, amely olyan neveket sorakoztatott fel, mint Csobot Adél vagy éppen Járai Máté. A rendezője pedig nem mellesleg Dobó Kata volt. Egy élőszereplős film tele mesés elemekkel. December végén pedig a hollywoodi filmek széles repertoárja érkezik a mozikba, például a Kingsman-filmek előzményfilmje, a Kezdetek. Emellett a Marvel szuperhősei közül a Pókember: Nincs hazaút című filmet tekinthetik meg a maskarás megmentők rajongói. Évtizedekkel a nagy sikerű Mátrix-trilológia után pedig látható lesz a Mátrix Feltámadások című alkotás a széles vásznon.

Végre van idő olvasni

Az idei év legsikeresebb mozifilmjének a felújított Dűne hatására újra a boltok polcaira kerültek az eredeti könyvek, sci-fi rajongóknak kötelezőek Frank Herbert alkotásai, ha még nem olvastad volna őket. Nemrég került a boltok polcaira az ismert Instagram-megmondóember, és a divatszakma itthoni egyik legfontosabb alakítója, Kajdi Csaba könyve is, a Cyla-sztori. A népszerű amerikai színész, Matthew McConaughey is kipróbálta magát a könyvírásban, és meg is jelent Zöldlámpa című műve. Aki egy kis krimire, vagy háborús veteránokról olvasásra vágyik, Stephen King Billy Summers című alkotását ajánljuk. A magyar tiniregények koronázatlan királynője, Leiner Laura sem hagyja olvasmány nélkül rajongóit, a könyvesboltok legtöbbjében megtalálható az Állj mellém című kötete, amely az Iskolák Országos Versenye sorozat befejező kötete.

Társasjátékok nem csak gyerekeknek

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 2000-es évek után már nem a kisgyerekeknek gyártott Monopoly vagy az Activity jelenti a társasjátékok csúcsát, hanem már kooperatív-, kaland- vagy éppen krimijátékok széles skálájából választhatnak az emberek maguknak kikapcsolódást, sőt már társasjátékbárok is várják rengeteg lehetőséggel a betérő vendégeiket.

A teljesség igénye nélkül néhány nagyszerű társasjáték az elmúlt évek kínálatából:

  • Bang, titkos szerepes westernélmény, védd meg a seriffet, vagy lődd le az ellenfeleidet
  • Cluedo, a világ leghíresebb krimijátéka, találd meg, ki a gyilkos, mivel gyilkolt és melyik szobában tette, nagyon hasonló, de kicsit más élmény a Túlvilági történetek
  • Fedőnevek, két csapat egymás ellen küzd, izgalmas asszociációs játék
  • Dixit, Azul mennyire jó a fantáziád és a kreativitásod, itt kiderül (képes tarot kártyákra hasonlító darabokkal)
  • Tiltott sziget, Tiltott sivatag, Pandemic kooperatív játékok, ahol nem egymás ellen, hanem egymással kell nyernetek, mindenki egyért, egy mindenkiért
  • Imagine, Tabu, Activity, Beugró, a partijátékok fel tudja dobni bármilyen társaságban a hangulatot
  • Homályrév, Hadrianus fala, A Mars terraformálása, ha haladó társasos vagy, vagy új kihívásokra vágysz, jöjjenek a bonyolultabb kalandjátékok
  • Csak néhány alapdarabot soroltunk fel, amennyiben kíváncsi vagy rá, hányféle különböző új társas van, keresd fel a társasjáték-oldalakat, vagy egyenesen a YouTube-ot, ahol ki is próbálják influenszerek a darabokat, hogy megértsd a játékszabályokat és lásd, mit kapsz a pénzedért.

    Nem csak egyszerű társasjátékok vannak már a játékpiacon (Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap)

     





    Ezeket olvastad már?
    Danny Blue életében először a tettek mezejére lépett

    Danny Blue életében először a tettek mezejére lépett

    71 éves Endrei Judit – „Elfogadom a koromat”

    71 éves Endrei Judit – „Elfogadom a koromat”

    Európa békéjéért és a gyerekek jövőjéért állt ki Mága Zoltán az erdélyi fellépésével – Fotók!

    Európa békéjéért és a gyerekek jövőjéért állt ki Mága Zoltán az erdélyi fellépésével – Fotók!

    „Nagyon szexi mindened” – Köllő Babett szelfije betalált

    „Nagyon szexi mindened” – Köllő Babett szelfije betalált

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás