Kiderült, Lőw Zsolt ezért nem tartott Tuchellel az angol válogatotthoz

Lőw Zsolt 2018 óta dolgozott együtt Thomas Tuchellel. A brit The Sun arról ír, hogy a magyar tréner miért nem tartott a német szakemberrel az angol labdarúgó-válogatotthoz.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.10.22.
Liverpool Tuchel Lőw Zsolt

Október 16-án jelentették be hivatalosan, hogy Thomas Tuchel lett az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 51 esztendős szakember - akinek az elmúlt években Lőw Zsolt volt a másodedzője - az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül volt.

Thomas Tuchel, Lőw Zsolt
Tuchel (balra) és Lőw 2018 óta dolgoztak együtt Fotó: AFP

Az élet úgy hozta, hogy hat évnyi eredményes közös munka, valamint az együtt megélt sikerek és élmények után ezúttal nem tartok vele. Ennél többet egyelőre nem szeretnék ezzel kapcsolatban mondani, meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő

- mondta az m4sport.hu-nak Lőw Zsolt, aki a PSG-nél, Chelsea-nél és a Bayern Münchennél segítette Tuchel munkáját.

A The Sun vasárnapi cikkében megjegyzi, a páros 2018 óta dolgozott együtt, és szerintük a magyar tréner inkább új kihívásokat keres.

"Annak ellenére, hogy hat éven át közel 300 mérkőzésen ültek egymás mellett a kispadon, Lőw most Tucheltől távol, a saját útját szeretné járni a labdarúgásban" - írja a brit lap.

Tuchelnek ezúttal az angol Anthony Barry lesz a segítője. A német tréner az angol válogatott történetének harmadik külföldi kapitánya lesz a svéd Sven-Goran Eriksson (2001-2006) és az olasz Fabio Capello (2008-2012) után. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás