Már tárgyalnak, az angol válogatotthoz kerülhet a magyar edző

Sztárklubok után egy válogatottnál dolgozhat a magyar edző. Lőw Zsolt társa, Thomas Tuchel az angol nemzeti együttessel tárgyal.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.10.12. 19:00
Lőw Zsolt Anglia Thomas Tuchel

Az RB Leipzig, a Paris Saint-Germain, a Chelsea és a Bayern München után újabb sztáralakulathoz kerülhet Lőw Zsolt. Sajtóhírek szerint edzőtársa, Thomas Tuchel előrehaladott tárgyalásokat folytat az Angol Labdarúgó Szövetséggel (FA) a szövetségi kapitányi posztról – írja az Origo.

Thomas Tuchel, Lőw Zsolt
Thomas Tuchel (balra) és Lőw Zsolt (középen) évek óta együtt dolgozik (Fotó: AFP)

A német Welt TV odáig ment, hogy hamarosan megszülethet a megállapodás. Az angol nemzeti csapatot jelenleg ideiglenesen Lee Carsley vezeti, miután Gareth Southgate a nyári Európa-bajnoki ezüstérem után lemondott. Az angolok csütörtökön kikaptak a görögöktől, így még sürgetőbbé vált végleges megoldást találni a kapitányi posztra.

Az 51 éves német Tuchel – akinek Lőw Zsolt a másodedzője – az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta nincs állása. Eddig mindenhol együtt dolgozott Lőwvel, minden bizonnyal Angliába is vinné magával a magyar szakembert. Ráadásul az angol futball nem ismeretlen a számukra, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyertek a Chelsea-vel.

Tuchelt az angol válogatott mellett a Manchester Uniteddel is hírbe hozták. Az angol klubnál kedden tartottak válságértekezletet, és úgy tűnik, egyelőre Erik ten Hag marad a vezetőedző.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás