Itt van Kerkez nagy lehetősége, klubszinten is összeállhat Szoboszlaival

Szoboszlai Dominik mellett Andy Robertson is sok kritikát kapott a Liverpool Chelsea elleni angol bajnoki összecsapása után. A Pool lassan megújítaná a kissé megfáradt balszárnyát, ez pedig megnyithatja az utat Kerkez Milos előtt.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.21.
Kerkez Milos Szoboszlai Dominik Premier League Liverpool Andy Robertson

A Liverpool ugyan 2-1-re legyőzte a Chelsea-t az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában, a kritikusok így is megtaláltak néhány játékost. Szoboszlai Dominik teljesítményétől újfent nem voltak elájulva Angliában, de Andy Robertson sem úszta meg beszólások nélkül. Utóbbi helyzetét Kerkez Milos árgus szemekkel figyelheti.

Kerkez Milos, Liverpool
Kerkez Milos (jobbra) a Liverpool játékosa lehet Fotó: AFP

A Givemesport angol portál a kapus Caoimhín Kelleher mellett Szoboszlainak és Robertsonnak adott 5,5-ös osztályzatot, ami a leggyengébb volt a Liverpool játékosai közül. Robertsont az első félidőben többször csúnyán megverte Noni Madueke, de a csereként beálló Pedro Neto is alaposan megnehezítette a dolgát. A Givemesport szerint a Liverpoolnak a télen balhátvéd után kell néznie, mert a lassan kiöregedő, jelenleg 30 éves Robertson mellett Kosztasz Cimikasz sem nyújt kiemelkedőt ebben a pozícióban.

Kerkez Milos a következő szintre léphet

A Sofascore átlagosan 6,98-ra értékeli Robertson teljesítményét, amivel csupán csapatának a 12. legjobbja (Cimikasz 6,83-as értékeléssel a 14.). A Liverpoolnál már nyáron lehetett olyan hírekkel találkozni, miszerint valóban megerősítenék a bal szárnyukat, az egyik kiemelt név a listájukon pedig Kerkez Milos.

A 20 éves magyar válogatott balhátvéd tavaly nyáron igazolt a Premier League-be a Bournemouthhoz, ahol tavaly még Lloyd Kellyvel váltogatták egymást a kezdőcsapatban, idén azonban mind a nyolc bajnokin Kerkeznek szavazott bizalmat a kezdőben Andoni Iraola vezetőedző. Kerkez egyre jobban szokja a PL tempóját, játéka egyre stabilabbá válik. Idén a Liverpool és az Arsenal elleni rangadón is megmutatta, hogy akár a legnagyobb világsztárokat (Mohamed Szalah, Raheem Sterling) is képes megállítani.

Kerkez ezzel a magyar válogatott mellett a Liverpoolban is csapattársa lehetne Szoboszlainak. A 20 éves hátvéd értékét a Transfermarkt 20 millió euróra (8 milliárd forint) becsüli, a Bournemouth azonban ennek a duplájáért engedné csak el.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás