Ez gyors volt, nem akárhol kaphat munkát Gera Zoltán

Nem vett rossz rajtot a Vasassal, de Angyalföldön már augusztusban megváltak a korábbi magyar kiválóságtól. Gera Zoltán azonban úgy néz ki, hogy nem sokáig lesz munkanélküli, az NB I-ben szereplő Kecskeméti TE hamarosan bejelentheti a vezetőedző érkezését.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.15.
Gera Zoltán Kecskeméti TE vezetőedző NB I

Gera Zoltán a 2018-as visszavonulása után egy évvel megkapta az U21-es magyar labdarúgó-válogatott irányítását, a kispadon végül idén februárig ült. Ezt követően az NB II-es Vasast próbálta meg feljuttatni az élvonalba, ami drámai módon, az utolsó pillanatokban csúszott ki a kezei közül. Az új idényben négy találkozón hét pontot gyűjtött, a vezetőség azonban nem volt vele megelégedve, és már augusztus közepén menesztette. Sokáig viszont úgy néz ki, hogy nem marad munka nélkül.

Gera Zoltán
Gera Zoltán a Kecskemét edzője lehet Fotó: Dömötör Csaba

Ez lehet Gera Zoltán következő csapata

Az NB I-ben szűk másfél éve még ezüstérmet szerző Kecskeméti TE az idei bajnokságot pocsékul kezdte, kilenc fordulót követően mindössze öt pontot gyűjtött, amivel a tabella utolsó helyén áll. A vezetőségnek elfogyott a türelme Szabó Istvánnal szemben, akit a klub kedd délután menesztett vezetőedzői állásából.

Utódja pedig nagy valószínűséggel Gera lesz, sajtóhírek szerint a Kecskemét már meg is egyezett a korábbi középpályással, aki vélhetően szerdán hivatalosan aláír az együtteshez. A Nemzeti Sport ugyanakkor figyelmeztet, hogy a KTE kiszemeltjei között szerepel még Kuttor Attila és Mátyus János is. Kuttort februárban menesztette a Mezőkövesd, míg Mátyus legutóbb az NB II-ből kiesett Pécsi MFC edzője volt, de májusban távozott, azóta pedig nincs csapata.

Gera összesen az NB II-ben 16 bajnoki alatt 33 pontot szerzett, ami meccsenként 2,06-os pontátlagot jelent.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás