Nagy sikert ünnepel a Fradi, így élte meg a diadalt a csapat sztárja

Ismét elhódította a férfivízilabda Európai Szuperkupát a Ferencváros. Vámos Márton, a csapat egyik húzóembere a siker hátteréről is beszélt.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.10.09. 21:30
Ferencváros Vámos Márton vízilabda

A Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros Budapesten 13-9-re legyőzte az Eurokupa-címvédő Jug Dubrovnikot, így megnyerte a férfivízilabda Európai Szuperkupát. Az FTC története során ötödször hódította el a trófeát, korábban 1978-ban, 1980-ban, 2018-ban és 2019-ben diadalmaskodott. A csapat válogatott játékosa, Vámos Márton a Metropolnak elmondta, a sikert a tehetséges fiataloknak is köszönhetik.

Vámos Márton
Vámos Márton

– Immár harmadszor vagyok tagja a Fradi Szuperkupa-győztes együttesének – fogalmazott Vámos. – A diadal korábbi mesterünk, a jelenlegi szövetségi kapitány, Varga Zsolt, illetve klubbéli utóda, Nyéki Balázs munkáját dicséri, továbbá annak köszönhető, hogy fiatal tehetségek játszanak nálunk, akik tehetsége, elhivatottsága példaértékű. 

Vámos külön kiemelte, hogy együtt játszhat a háromszoros olimpiai bajnokkal, a párizsi nyári játékok gólkirályával, a szerb Dusan Mandiccsal.

– Dusan a sportág klasszikusa, ugyanúgy balkezes átlövő, mint én. Sok idő nem kellett ahhoz, hogy megértsük egymást, miután hazatértem az Olympiakosz Pireusztól, hamar megtaláltuk a közös hangot. Görögországi vendégjátékomnak az ottani bajnoki aranyérem mellett volt egy másik hozadéka: hosszú időre érvényes sportkapcsolatokat kötöttem, tudniillik az életben a legfontosabb dolognak a barátságot tartom.

Vámos bevallotta, a párizsi olimpián jobb eredményt várt a magyar válogatottól, emiatt kissé csalódott.

– A riói ötödik hely és a tokiói bronzérem után ezúttal negyedikek lettünk, de ehhez tudni kell, hogy a sportág erőviszonyai alapvetően átalakulóban vannak. Erre bizonyíték, hogy az előzetesen favorit spanyolok és olaszok a legjobb négy közé sem kerültek…

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás