„Nem a legjobb helyzet” – az olimpia után tett csodát a magyar válogatott játékos

A Szeged férfi kézilabdacsapata óriási bravúrral kezdte a Bajnokok Ligája-sorozatát. A német bajnok legyőzésében kulcsszerepet vállalt a veterán hős, Mikler Roland.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.09.13.
Mikler Roland kapus játékos

Egy hét múlva 40 éves lesz, de még mindig a csúcson van Mikler Roland. A Szeged és a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa parádés játékkal tért vissza klubcsapatába. A német Magdeburg ellen 16 védést mutatott be, ebből rengeteget a második félidőben, s közel 50 százalékos hatékonysággal hárított. Együttese a sorozat első fordulójában 31-29-re győzte le a német bajnokot, ami óriási bravúr ezen a szinten.

Mikler Roland, a meccs legjobbja / Fotó: Eliza Solya

Szegedre idén, az új edzővel, Michael Apelgrennel érkezett a svéd válogatott kapusa, Tobias Tulin, úgy látszik, a konkurenciaharc a legjobbat hozta ki a magyar játékosból. Mikler – akinek ikergyermekei is a helyszínen szurkoltak – maga is elismerte, óriási eredményt értek el.

Itthon játszottunk, de így sem mi voltunk az esélyesek. Ez a keret most egészen jól működik együtt. Lesznek hullámvölgyek, de az a cél, hogy ezek minél kisebbek legyenek.

Mikler arra is kitért, hogy a nyár speciális volt. A keret nagy része az olimpián játszott, ők csak pár hete csatlakoztak a felkészüléshez.

Ez nem a legjobb helyzet egy olimpia évében. Ráadásul új edző, új filozófia, rengeteg új játékos. A csapat minőségét mutatja, milyen hamar átvettük a ritmust

– mondta Mikler, aki szeptember 20-án ünnepli majd 40. születésnapját.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás