Komoly döntést hozott az elrontott olimpia után a Fradi világbajnoka

Megviselte Muszukajev Iszmailt az idei olimpia. A szabadfogású birkózó aranyéremért utazott Párizsba, végül ötödik lett.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.09.11.
Módosítva: 2024.09.11.
birkózás Olimpia 2024 Muszukajev Iszmail Sike András

Második olimpiáján is ötödik lett Muszukajev Iszmail orosz származású magyar birkózó. A Ferencváros világbajnok sportolója aranyéremért utazott a francia fővárosba, érthetően csalódott volt az elődöntőbeli vereség után. Bánatában még az is eszébe jutott, hogy visszavonul.

MUSZUKAJEV Iszmail
Muszukajev az elődöntő után a bronzmeccsen is kikapott Fotó: Illyés Tibor

Végül a két olimpián egyaránt ötödik helyezett, Európa- és világbajnok Iszmail Muszukajev nem hagyja cserben a magyar birkózást. Egyesületi mesterével, Sike Andrással számot vetett a folytatásról., és abban maradtak, hogy befejezi az állandó fogyasztást, és a jövőben a 65 kg helyett a 70 kg-osok között próbál szerencsét.

Van még benne annyi tűz, hogy szőnyegre lépjen a 2025-ös Eb-n és világbajnokságon – tudatja Sike, aki természetesen szót ejtett a válogatott birkózóval arról, vajon mi okozhatta két győzelme melletti két párizsi vereségét. Mindketten úgy látják, az iráni Rahman Amizadhalili elleni elődöntőjében riválisa forgószél módjára végzett vele, és elismerték, a bronzéremért folyó meccsén az albán Iszmail Dudajevvel szemben az utolsó, vitatott akció VAR-vizsgálata után egyetlen pont döntött – nem az ő javára

A kötöttfogású szövetségi kapitányi tisztségre időközben pályázatot írtak ki, ezért megkérdeztük Sikét: nem érez-e késztetést arra, hogy ismét dolgozzon e tisztségben? 

Nem is gondolok pályázatra. Mivel az FTC vezetőedzőjeként tökéletesen elégedett vagyok a munkámmal, ráadásul éppen most dolgoztam ki egy hároméves szakmai koncepciót igen fiatal Fradi-birkózók képzése céljából, ezt a munkásságomat sem hagynám félbe

– válaszolja az 1988-as szöuli olimpia bajnoka.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás