Hoppá! Lőw Zsolt olasz sztárcsapatnál kaphat munkát

Több mint két év után az AC Milan legyőzte az Internazionalét a milánói derbin. Azonban könnyen lehet, hogy ez sem menti meg Paulo Fonsecát, aki máris repülhet a hétszeres Bajnokok Ligája-győztestől. Az utódjelöltek között ott van Thomas Tuchel is, aki természetesen hozná magával Lőw Zsoltot.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.23.
Thomas Tuchel AC Milan vezetőedző Paulo Fonseca Lőw Zsolt

Az AC Milan idén nyáron megvált Stefano Piolitól, aki 2019 októberében vetté át az olasz sztárcsapat irányítását. 2022-ben bajnoki címet szerzett, egy évvel később pedig a Bajnokok Ligája elődöntőjéig vezette a milánói együttest. Utódja Paulo Fonseca lett, akinek kinevezését sokan már a kezdetben nem értették, hiszen anno az AS Romával felsült, valamint a Lille-ben sem alkotott igazán maradandót.

Thomas Tuchel, Lőw Zsolt
Thomas Tuchel és Lőw Zsolt az AC Milannál köthet ki Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Fonseca agresszív, letámadásra épülő futballt ígért a szurkolóknak, a felkészülési szezonban pedig az együttes a Manchester Cityt, a Real Madridot és a Barcelonát is legyőzte. A bajnokságot azonban pocsékul kezdte. A Torino ellen 2-2-es döntetlennel nyitott, ezt követően az újonc Parmától kapott ki 2-1-re, a Lazio ellen megint 2-2 lett, egyedül a Venezia ellen (4-0) sikerült begyűjteni a három pontot. A Bajnokok Ligájában pedig a Liverpool könnyedén győzött a San Siróban (1-3).

A Milanhoz kerülhet a Thomas Tuchel - Lőw Zsolt páros

A hírek szerint a vezetőségnek már most elege van Fonseából, Nicoló Schira sportújságíró szerint a múlt héten már eldőlt, hogy a hétvégi Inter-Milan városi derbi eredményétől függetlenül menesztik Fonsecát.

Utódjelöltekből nem volt hiány. Az elmúlt napokban bedobták Edin Terzić, Igor Tudor, Massimiliano Allegri, Maurizio Sarri és Thomas Tuchel nevét is. Utóbbi a kinevezése esetén hasonlóan a korábbiakhoz, hozná magával Lőw Zsoltot, a páros ezzel újabb sztárklubot irányítana.

Fonseca mindenesetre nagyon küzd azért, hogy megtarthassa az állását, ugyanis vasárnap este a Milan 2-1-re legyőzte az Intert a Serie A-ban, a piros-feketék több mint két év után kerekedtek felül ősi riválisukon.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás