Világhírű énekesnővel fotózták le a hazatérő Milák Kristófot

Második olimpiáján is két érmet nyert a magyar úszó. Milák Kristóf Párizsban, a 2024-es olimpián jelezte, még mindig ő a legjobb.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.08.13.
Módosítva: 2024.08.13.
Milák Kristóf Olimpia 2024 megszólalás párizsi olimpia 2024

Utoljára csak a sportág legnagyobb legendái, Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina voltak arra képesek, amit Milák Kristóf elért. Az úszó második olimpiáján lett bajnok, Tokióban 200 pillangón nyert aranyat, 100-on ezüstöt, idén Párizsban ezt éppen fordítva tette, a rövidebb távon lett olimpiai bajnok – Darnyi Szöulban és Barcelonában, míg Egerszegi egymást követő három játékokon győzött.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf a párizsi érmekkel az Eiffel-torony előtt – Fotó: Illyés Tibor

Milák az elmúlt másfél évben eltűnt a nyilvánosság elől, edzői mellett a szövetségi kapitány sem tudta, mi várható pontosan tőle Párizsban. Legendák születtek arról, pontosan mikor, hol és kivel edzett, de a végeredményt látva mindez mellékes is: a sportoló egy arany- és egy ezüstéremmel hallgattatta el a kritikusokat. A magyar olimpiai csapat legeredményesebb férfi versenyzője lett, s még a zászlót is ő vitte a záróünnepségen. Mosolygott, vidám volt, jó volt ilyennek látni az úszót.

CSIPES Tamara; MILÁK Kristóf
Milák Kristóf és Csipes Tamara – Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Milák Kristóf megszólalt a szurkolók előtt

A nagy bajnok hétfőn az aranygéppel érkezett haza Budapestre, majd a Puskás Aréna mellett köszöntötte az őket ünneplő drukkereket. Milák a színpadon rövid beszédet is mondott, másfél év után ez volt az első nyilvános megszólalása a bajnoknak.

Az elmúlt két évet tekintetbe véve annyit szeretnék mondani, hogy mindenkinek köszönöm, aki ott volt, s feltétlenül bízott bennem, s abban, hogy végül sikerrel járok

– mondta Milák, akit édesanyja, Ildikó várt az arénánál, hosszasan ölelte magához a fiát. De a szurkolók között feltűnt Miklósa Erika világhírű opera-énekesnő is, aki közös fotót készített a bajnokkal.

 

A fotóra kattintva galériát nézhetsz meg az aranyérmes Milák fogadtatásáról

Milák Kristóf 24 évesen korára lett kétszeres olimpiai bajnok. Négy év múlva újra olimpia lesz, csakis rajta múlik, hogy 2028-ban Los Angelesből is elhozza-e az aranyérmet.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás