Tavaly Fradi-verést ünnepelt, most sima sikert jósol a magyar kapus

Ha minden klappol, a Ferencváros akár három gólt is rúghat a Boracnak az Európa Liga rájátszásának első találkozóján. A tavalyi ellenfél kapusedzője szerint nem lehet gond.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.22.
Módosítva: 2024.08.22.
labdarúgás európa liga Ferencváros

A Ferencváros sorozatban hatodszor is valamelyik európai kupasorozat főtábláján szerepel, és a bosnyák Borac Banja Luka elleni selejtezőn dől el, hogy melyik sorozatban folytatja. Továbbjutás esetén az Európa Liga, ellenkező esetben a Konferencialiga vár a magyar bajnokra. Emlékezetes, a feröeri csapat tavaly 3-0-s összesítéssel, 3-0-s budapesti sikerrel ütötte ki a Fradit a BL-ből.

A KÍ Klaksvík magyar kapustrénere, Turi Géza szerint az első meccs nagyon is a Fradinak áll.

Pesten ünnepelt a Klaksvík és Turi Géza (sötétkékben) Fotó: Török Attila

Úgy véli,  a magyar bajnokcsapat csütörtökön (Groupama Aréna, 21.00, TV: M4 Sport) három góllal nyer a Groupama Arénában, majd a bosnyákok elleni két Konferencialiga-meccsükről elmondta, a feröeri 2-1-es győzelmüket követően az idegenbeli 1-3-mal búcsúztak. 

A Borac nem egy technikás csapat, csakis abból él, hogy magasan fellövöldözi a labdát 193 centis centerének, Jovo Lukicnak, aki többnyire fejjel osztogat, majd a középpályásaik habozás nélkül lőnek. A Groupama Arénában alighanem beássák magukat a 16-osukra, és ha erre a nem túl színes repertoárra felkészül a Fradi, akár hármat is vághat, ami pedig az augusztus 29-i idegenbeli visszavágó előtt maga a nyugalom. Még akkor is biztos előnyszerzés várható, ha az Újpest elleni győztes gólt szerző ügyes nigériai balszélső Tosin Kehindét nem nevezte Pascal Jansen edző az első mérkőzésre

 – így Turi, aki két hónapja a Feröer-szigetek válogatottjának kapusedzője is lett. Hozzáteszi, a Borac holland légiósa, Bart Meijers igen képzett, fejjátéka szinte tökéletes, továbbá a középpályán és a befejezéseknél egyaránt iskolázott salzburgi születésű osztrák állampolgár Stefan Savicra is ügyelni kell. 

Turi a KÍ Klaksvík Európa Ligából való kiesését követően elbeszélgetett a Borac vezetőivel, akik azt éreztették vele: ha a Fradi ellen történetesen búcsúztatná őket ettől a sorozattól, az számukra nem lenne egy végzetes tragédia, mivel a Konferencialiga főtáblája is kiemelkedő folytatást jelent  számukra. 

De ez a nyilatkozatuk persze lehet előzetes porhintés is, hiszen a náluk jelentősebb tudású Ferencváros skalpját bizonyára igyekeznek megszerezni, és ha ez sikerül, ők rajtolnának az EL főtábláján

 – teszi hozzá a magyar kapustréner. 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás