„Várhatóan nekünk rontanak” - óriási magyar futballsiker jöhet

Menesztették David Holoubeket, a cseh Mladá Boleslav edzőjét, miután múlt csütörtökön saját pályáján az általa irányított futballcsapat 2-2-s döntetlent ért el a Paks ellen a labdarúgó Konferencia-liga selejtező negyedik, utolsó fordulójának első mérkőzésén. Az eredmény azt jelenti, hogy óriási esély előtt áll a visszavágón a paksi csapat.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.26.
labdarúgás konferencia liga paks

David Holoubek helyén a svéd tréner Andreas Brännström dolgozhat tovább a Mladá Boleslavnál – írja a CTK hírügynökség -, és érkezése mindenkit meglepett Csehországban. A labdarúgó Konferencia Liga főtáblájára jutásért küzdő Paks hétfői edzésén érthetően ez a változás jelentette a fő témát.

Paks
Nagy esély előtt áll a Paks

- Ez a fejlemény persze nem ad okot hurráoptimizmusra – nyilatkozta a Metropolnak Szabó János paksi csapatkapitány a Mladá Boleslav kapcsán. - Brännström a bemutatkozó meccsén éppen ellenünk dirigál, márpedig régi szabály a futballsportban: ilyenkor a játékosok a legelőnyösebb arcukat igyekeznek mutatni az új mesternek, ezért nekünk rontanak.

A csütörtökön 19 órakor (tv: Duna TV) kezdődő visszavágón az eltiltás miatt kimaradó Windecker József, illetve Lenzsér Bence hiánya kellemetlen, de Bognár György edző erre is talál megoldást - véli Szabó.

- A visszavágón követendő harcmodorunkról még nem esett szó, a továbbjutásra mindkét együttesnek azonos az esélye, hiszen gyakorlatilag 0-0-ról folytatódik a küzdelem. Ha svéd edző, ha erős cseh csapat, mi a saját jól begyakorolt játékunkban hiszünk, és persze telt házban bizakodunk. 

A 35 éves Szabó János zárásként hozzátette, 2009-ben bronzérmet nyert az Egervári Sándor-féle csapattal az egyiptomi junior vb-n, és ezzel egyenértékűnek tartaná, ha a Pakssal a KL-főtáblára jutna. Tény, óriási magyar futballsiker lenne!

A Mladá Boleslav új, 48 éves skandináv trénere többek között a legnagyobb svéd klubot, az AIK Stockholmot is vezette, igaz, nem váltotta meg a világot, tudniillik az AIK 13 bajnoki mérkőzésen mindössze 10 pontot szerzett, és a tizenegyedik helyet szerezte meg. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás