Csupa magyar focistával írhat történelmet a Paks

Tündérmesét ír az NB I-ben legutóbb ezüstérmes Paks, amely egy párharcra van egy európai főtáblás szerepléstől.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.14.
Paks Konferencialiga Európa

A labdarúgó Konferencialigában a montenegrói FK Mornar Bar ellen az idegenbeli visszavágón 2-2-es döntetlen harcolt ki a Bognár György edző vezette együttes. Válogatott kapusa, Szappanos Péter a 3-0-ás, magyar sikerrel végződött hazai, majd a keddi második mérkőzésen összesen hét bravúros védést mutatott be, és azokkal góloktól mentette meg csapatát.

Nehezen indult, de menetel a Paks Európában

– A várt Pristina helyett Niksicsben játszottunk, mert mint kiderült, előbbi stadionban az UEFA a rossz pályaminőség miatt a fővárosban nem engedélyezte a találkozót – újságolja Szappanos Péter az őket hazafelé szállító busz fedélzetéről. Ez a hosszas zötykölődés is az oka annak, hogy a Bognár-csapat igencsak fáradt. A kapuvédő elárulja, már nem gondol arra, hogy a romániai Vajdahunyadvár ellen búcsúztak az Európa Ligától, és így átiratkoztak a Konferencialigába. 

Ez a mostani valóban emlékezetes menetelésünk, bár amikor a montenegróiak 2-1-re átvették a vezetést, akadt néhány meleg percünk...

A paks magyar kerettel áll közel a bravúrhoz, mivel csak egy párharcra vannak a főtáblás szerepléstől. Az utolsó körben a cseh Mlada Boleslavval vagy az izraeli Hapoel Beer-Sevával játszhatnak a paksiak, akik még sosem szerepeltek egyetlen európai főtáblán sem.

Európai Paks

2011–2102: Európa Liga

1. selejtező kör: UE Santa Coloma 1-0 (idegenben), 3-0 (otthon)

2. selejtező kör: Tromsö 1-1 (o), 3-0 (i)

3. selejtező kör: Hearts (1-1 (o) 1-4 (i)

2024–2025: Európa Liga

1. selejtező kör: Corvinul Hunedoara 0-4 (o) 2-0 (i),

a kiesés után:

2024–2025: Konferencialiga

2. selejtező kör: AEK Larnaca 3-0 (o), 2-0 (i)

3. selejtező kör: FK Mornar Bar 3-0 (o), 2-2 (i)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás