„Nehéz lesz összeszedni magunkat” – fájó vereség után folytatják a pólósok

A sporttörténelem megismételte önmagát. Párizsban, a 2024-es olimpia negyeddöntőjében a magyar női vízilabda-válogatott ugyanúgy egy góllal (4-5) kapott ki az Egyesült Államoktól, mint februárban, a katari vb döntőjében (7-8).



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.07.
Módosítva: 2024.08.08.
Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024 vízilabda vereség

A tokiói bronzérem után ezúttal legfeljebb ötödik lehet a magyar női vízilabda-válogatott Párizsban a 2024-es olimpián. A csapat egyik legjobbja, Keszthelyi Rita így a harmadik hely után ötödik lehet a nyári játékokon. Csakúgy, mint édesapja, Keszthelyi Tibor, aki 1988-ban, Szöulban végzett az említett pozícióban.

A negyeddöntőben az Egyesült Államoktól elszenvedett 5-4-es vereségük után telefonon beszéltem a lányommal. Roppant módon nekikeseredett, amint elmondta, nem voltak azonosak a feltételek – mondta lapunknak Keszthelyi Tibor az negyeddöntő kapcsán.

A lányok érthetően zokogtak a meccs után / Fotó: Origo

Tibor is egyetért azzal, hogy a korrekt kínai bíró mellett kollégája, az európai játékvezető nem bíráskodott a szabályok szellemében, tudniillik két olyan, úgymond labda nélküli kettős kiállítással sújtotta együttesünket, amikből persze amerikai gólok születettek.

A háromszoros olimpiai aranyérmes Egyesült Államok élt is a lehetőséggel, voltaképpen csak három akciógólt szerzett azonos feltételek között, ráadásul temérdek kapufát is lőttünk.

Keszthelyi Tibor szerint a negyeddöntőben elszenvedett vereség fő kiváltó oka az volt, hogy az Ausztrália elleni záró csoportmeccsünket elveszítettük. Azon rengeteg energiát pazaroltunk el, és utána aztán minden fizikai és lelki erőnket mozgósítani kellett az USA ellen. Sajnos kevés volt.

A legutóbbi, tokiói bronzérmünk után nehéz lesz ebben a kellemetlen mentális helyzetben újra összeszedni magunkat, bár a csütörtöki, a görögök elleni, az 5–8. helyért folyó első összecsapásunk sem ígérkezik éppen egyszerűnek. A februári katari vb-n az elődöntőben 9-9-re zártunk ellenük, majd a büntetőpárbajt megnyertük 4-2-re. Az akkori bravúrban óriási szerepet játszott Magyari Alda kapusunk, aki szerda este az amerikaiak ellen is remekelt, igazán nem rajta múlt, hogy az egyenes ágon megálltunk az érem felé tartó utunkon – teszi hozzá Keszthelyi Tibor.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás