Folytatódik a botrány, nem marad következmények nélkül a magyarok olimpiai meccse

Még mindig óriási a felháborodás a Magyarország–Olaszország férfi vízilabda-negyeddöntő bíráskodása miatt. A legfrissebb hírek szerint a versenybizottság ajtót is mutatott az Adrian Alexandrescu–Veszelin Miskovics bírópárosnak.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.09.
Magyarország Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024 vízilabda Olaszország

Magyarország óriási csatában, ötméteresek után 12-10-re verte Olaszországot a férfi vízilabda-negyeddöntőjében az olimpián. A találkozón azonban nagy port kavart az Adrian Alexandrescu–Veszelin Miskovics bírópáros tevékenysége.

Magyarország-Olaszország
Az olaszok nem tudják megemészteni a drámai kiesésüket Fotó: Csudai Sándor

A második negyed sokáig gól nélkül zajlott, majd az olasz Condemi kiegyenlített 3-3-ra. Csakhogy hosszas videózás után elvették a gólját, Condemi pedig piros lapot kapott, amiért a lövőmozdulat végén a lendülő karjával megütötte Jansikot, akinek csúnyán fel is szakadt, vérzett a szeme. Az olaszok hevesen reklamáltak, ráadásul büntetőt is kapott a magyar csapat, amelyet Manhercz Krisztián értékesített, így 3-3 helyett 4-2-re elhúzott a magyar válogatott. Az olaszok azóta nehezményezik ezt az ítéletet.

„Botrányos döntés született, amely eltorzította az egész meccset, amelyet milliók néztek, és bizonyára eltöprengtek azon, hogyan követhetett el ilyen alkalmatlanságról tanúskodó hibát a játékvezető. A VAR használatának garantálnia kellene az igazságosságot, ehelyett elferdítette a meccset, amely a vízilabda jó hírét vihette volna a világban. Ami történt, az elfogadhatatlan” –  dühöngött az olasz szövetség elnöke, Paolo Barelli.

Úgy tűnik, hogy a játékvezetők gyenge teljesítménye mellett az illetékesek sem mentek el. A Total-Waterpolo a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Alexandrescu és Miskovics párjából többet már nem kérnek ezen az olimpián és hazaküldték őket. A Metropolnak Faragó Tamás és Kemény Dénes véleményezte a történetet.

Magyarország az elődöntőben ma este Horvátország ellen (19.35, M4 Sport) játszik a fináléért.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás