Elúszott az olimpiai aranyálom, a bronzéremért küzdhetnek a férfi pólósok

Varga Dénesék alulmaradtak a horvátok elleni elődöntőben. A magyar férfi vízilabda-válogatott ráfizetett a kihagyott büntetőkre és emberelőnyökre.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.09.
Módosítva: 2024.08.09.
vízilabda Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024 magyar válogatott Horvátország

Férfi vízilabda-válogatottunk nem jutott be a párizsi olimpia döntőjébe: Varga Zsolt szövetségi kapitány csapata az olaszok elleni, balhés negyeddöntőbeli siker után, 9-8-ra kikapott a horvátoktól.

Vámos Márton gólörömén látszott, mekkora a tét: 2008 után először olimpiai döntőbe jutni
Vámos Márton gólörömén látszott, mekkora a tét: 2008 után először olimpiai döntőbe jutni       Fotó: Csudai Sándor

Az idén világbajnoki címet nyert horvát válogatott Jokovic-bombagóllal nyitott, de Jansik Szilárd, Vámos Márton és Fekete Gergő góljaival kisvártatva már 3-1-re a magyarok vezettek. Az első negyed végéig elfogyott ugyan az előny (3-3), de a szünet után Vámos egy kihagyott büntető után javított, majd egy horvát ötméteres után Varga Dénes szerzett újra vezetést egy fineszes helyezéssel (5-4). Csakhogy ezután a második negyed vége is az ellenfélé volt, háromgólos sorozattal 5-7-re fordított is.

Angyal Dániel szépítésével (6-7) indult a magyar-horvát mérkőzés második fele, majd Jansik is betalált, a harmadik negyed végéig mégis állandósult az egy-kétgólos horvát előny – nem utolsósorban Manhercz és Vámos kihagyott büntetői és a sorra kihagyott magyar emberelőnyök miatt. Az utolsó játékrész így 7-9-es állásról kezdődött, majd Nagy Ádám használt ki egy fórt (8-9), és Vogel Soma sokadik védése után, a hajrában hiába mehettünk többször is az egyenlítésért: a kőkemény küzdelmet Horvátország nyerte.

A vasárnapi (10.35, tv: M4 Sport) bronzmeccsen az Egyesült Államok csapata lesz a mieink ellenfele.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás