Ez nagyon fájhat a Fradinak, rivális hozhatja el a nagy kedvencet

Kirúgta a labdarúgó NB I-ben szereplő Debrecen a vezetőedzőjét, Srdjan Blagojevicset. A hétszeres magyar bajnok nem akárkit nézett ki a helyettesének, sajtóhír szerint a Fradi-kedvenc Máté Csaba veheti át a klub irányítását.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.27.
Debrecen Máté Csaba vezetőedző Srdjan Blagojevics Fradi

A Debrecen ugyan magabiztos, 3-0-s győzelemmel kezdte az idei NB I-es labdarúgó-bajnokságot, ám ezt követően csupán egy pontot gyűjtött a következő három találkozón. A klubvezetés úgy döntött, meneszti a vezetőedzőjét, Srdjan Blagojevicset.

Conference League, SK Rapid Wien vs Debrecen VSC
Srdjan Blagojevics szűk két év után távozott a Debrecentől Fotó: APA-PictureDesk via AFP

A szerb tréner 2022 szeptemberében vette át a Loki irányítását, az akkor még a bennmaradásért küzdő klubot az idény végére a harmadik helyig repítette. Tavaly szintén a felsőházban zárt a klubbal és az ötödik helyet szerezte meg, ám a vezetőség mégis úgy gondolja, hogy itt az ideje annak, hogy új impulzusok érjék a játékosokat.

A szombati, Zalaegerszeg elleni bajnokin Dombi Tibor irányítja majd a csapatot. A végleges megoldás azonban nem ő lesz, az nb1.hu értesülései szerint a Fradi közönségkedvencére pályázik a Debrecen. A lap szerint Máté Csabával már szóban megállapodott a vezetőség.

Máté 11 évig dolgozott a zöld-fehér mezes együttesnél, ahol sokat tudott ellesni a klub akkori szakembereitől. 2023 nyarán, Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után ő lett az ideiglenes edző, irányításával pedig a Fradi 10 tétmérkőzésből kilencet megnyert és csupán egyet vesztett el. Ez alatt az együttes közönségszórakoztató futballt játszott, ugyanis 39 gólt rámolt be az ellenfeleknek, ami közel négy gólos meccsátlagot jelentett.

A Fradi szurkolói közül sokan a mai napig azt szeretnék, hogy Máté legyen a vezetőedzőjük, a Debrecen azonban a jelek szerint összetöri az álmukat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás