Böde Dániel ismét nagyot alakíthat, óriási sikerre készül a Paks

Az egy héttel ezelőtti, idegenben elért döntetlen után a Paks hazai környezetben harcolhatja ki fennállása során először, hogy egy nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepeljen. Bognár György együttese a konferencialiga playoff-körének visszavágójára készül.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.29.
Módosítva: 2024.08.29.
konferencia liga böde dániel Bognár György paks

A kupagyőztes paksiak a cseh Mladá Boleslav vendégeként 2-2-re zártak az első meccsen. A hazai visszavágón (csütörtök, 18.45, tv: M4 Sport) biztosan nehéz feladat vár a magyar csapatra, a cseh együttes ugyanis hátrányban is bizonyította, hogy képes labdabirtoklásra épülő veszélyes játékot is játszani. Bognár György vezetőedző munkáját némiképpen nehezíti, hogy nem számíthat az első felvonás hajrájában kiállított Lenzsér Bencére. Az első meccsen remekelt Böde Dániel (gól és gólpassz) játékáról még nem döntött a szakember.

Bognár György Fotó: Török Attila

– Az egész heti edzésmunkáját teszem mérlegre. Az alapján döntök, hogy Dani egy félidőt, esetleg csak néhány percet kap a bizonyításra. Cseh földön értékes cserének bizonyult, előbb radarpontos lövéssel egyenlített, majd ellentmondást nem tűrő módon nyargalt el a jobb oldalon, és kiváló labdát tálalt Papp Kristófnak, aki közelről betalált – mondta Bognár.

Ami a visszavágót illeti, a Mladá Boleslav aligha rendezkedik be védekezésre, elvégre a továbbjutásához gólt kell lőnie.

– Kérdés, bírjuk-e erővel, hiszen mióta július 11-én a Corvinul Hunedoara ellen elkezdtük a nemzetközi kupaszereplést az Európa Ligában, majd folytattuk, érezhető egyfajta fáradtság. Autóbuszra fel, autóbuszra le, nyári napjaink így telnek – fogalmazott Bognár.

Ha a Paks továbbjut, fennállása során először szerepelhet egy nemzetközi kupasorozat főtábláján. 

Paksi út két kupasorozatban

Európa Liga

Corvinul Hunedoara 0-4 (otthon), 2-0 (idegenben)

Konferencialiga

AEK Larnaca 3-0 (i), 2-0 (o)

Mornar Bra 3-0 (o), 2-2 (i)

Mladá Boleslav 2-2 (i), ??? (o)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás