A Magyar Nagydíj lett a végzete, kidobják a szerencsétlenkedő pilótát

A Forma–1-es Magyar Nagydíj időmérőjén a Red Bull pilótája autót tört, emiatt újfent a mezőny végéről kellett felkapaszkodnia. Sergio Pérez ezzel újabb pocsék hétvégén volt túl, ezzel pedig nem tudta teljesíteni a szerződésében elvártakat.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.24.
Forma – 1 Red Bull Sergio Pérez szerződés

Sergio Pérez Imola óta nem találja a ritmust a Forma–1-ben, a Magyar Nagydíj volt zsinórban a hetedik olyan hétvégéje, ahol borzasztóan leszerepelt. A mexikói még az időmérő elején törte össze a Red Bullját, ami miatt a 16. helyről kellett felküzdenie magát a futamon. A jó stratégiának köszönhetően végül a hetedik pozícióban intették le, de a Red Bull teljesítményét látva ez sem nevezhető elfogadható eredménynek.

Sergio Pérez
Sergio Pérez napjai egyre inkább meg vannak számlálva a Forma–1-ben Fotó: NurPhoto via AFP

A legutóbbi hét versenyhétvégén Pérez 21 pontot szerzett, ebben az időszakban csapattársa, Max Verstappen 129-et, ami több mint amennyit Pérez az egész szezonban gyűjtött. A mexikói most jár összesen 124 pontnál, amivel az összetettbeli tabella hetedik helyét foglalja el, Verstappen viszont 265 pontot gyűjtve magabiztosan vezeti a világbajnokságot.

A Red Bull nagy gondban van abból a szempontból, hogy a fejlesztési versenyben elkezdett lemaradni, főként a McLaren és a Mercedes érkezik öles léptekkel. A konstruktőri tabellát ugyan még vezeti, de a McLaren nagyon tapad rá, Pérezzel pedig kis túlzással „emberhátrányban” vannak a riválisokkal szemben. A mexikói pilótával a csapat ugyan két évre hosszabbított idén, de ez könnyen lehet, hogy már a Belga Nagydíj után fel lesz bontva, mivel a 34 éves versenyző nem tudta teljesíteni az egyik legfontosabb kritériumot.

Emiatt bukhat el Sergio Pérez

Az Origo szemléjéből kiderül, hogy állítólag a mexikói pilótának 100 ponton belül kellene lennie a vb-címvédő Verstappenhez képest, ez az egyik legfontosabb kikötés a meghosszabbított szerződésében. Ehhez képest Pérez a Magyar Nagydíj után már 141 pontos hátrányban van, így bármit csinál Belgiumban, nem fog 100 ponton belülre kerülni márkatársához képest. Tehát a Magyar Nagydíj lehet a végzete. Ráadásul az is rontja Pérez helyzetét, hogy állítólag a szerződésének van egy olyan kitétele, miszerint a nyári szünetben az első ötben kell lennie a pilóták pontversenyében. A mexikói úgy néz ki, hogy ezt sem fogja tudni teljesíteni.

Pérez 2021 óta szerepel a Red Bullnál, ez alatt négy futamgyőzelmet szerzett, legjobb eredménye a tavalyi összetettbeli második hely.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás