Így lephetik meg a világot a női kézisek

A brazilok elleni 25-24-es csoportdiadalunk után a párizsi olimpia női kézilabda-tornáján megnyílt az út a legjobb nyolc közé.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.07.30.
Módosítva: 2024.07.30.
kézilabda Olimpia 2024 Hajdu János párizsi olimpia 2024

Hajdu János, a 2008-as pekingi olimpián lányainkat a negyedik helyre vezérlő szövetségi kapitány dicséri Klujber Katrinék fantasztikus hajráját a brazilok elleni sorsdöntő mérkőzésünkön.

„Brazília a dél-amerikai kézilabdázás élenjárója, hihetetlenül magasra emelte a mércét a velük vívott összecsapáson” – emlékeztet Hajdu. „Gyorsak, robbanékonyak, jól törték fel a védelmünket, ennél izgalmasabb véghajrát ritkán látni. Szerencsére lerítt lányainkról, hogy a franciákkal szembeni 31-28-as kisiklásuk után egy újabb vereség már nem fér bele...”

Kedd délután Angola lesz az ellenfél – Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A szakember hozzátette, manapság kiválóan felkészülnek egymásból az ellenfelek, videófelvételek sokaságát hívják segítségül. Ennek ellenére a Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányunk által alkalmazott kétirányítós megoldásunk meglepheti további ellenfeleinket – vetjük fel.

„Ebben erősen kételkedem, hiszen e taktikai megoldást számos válogatott alkalmazza a világon. Ami a csoportfolytatásban optimizmusra ad okot, az a jobbszélsőnk, Lukács Viktória eredményessége” – emeli ki a szakember.

Sokaknak feltűnt, hogy a mosonmagyaróvári Albek Anna legendás balkezes bombáiból keveset látunk, mivel Golovin kapitány eddig kevés játékesélyt ad neki.

„Bár nem látok a kapitány gondolataiba, de alighanem Albek a rutintalansága miatt játszik kevesebbet. Övé a jövő, ezért Párizsban csak bizonyos feladatok ellátására küldik pályára.”

Az is feltűnt, hogy Klujber Katrintól sem látjuk a sziporkázó teljesítményt. Ennek mi lehet az oka? – kérdezzük Hajdútól.

„A magyarázat egyszerű: Katrin a világ egyik legjobb mesterlövésze, tehát a magyarok elleni meccsre készülő szakvezetők első napiparancsa az, hogy a Fradi-játékost kapcsolják ki a játékból. Ezt eddig meg is tették. Ami a párizsi jövőnket illeti: csütörtökön az eddig feltűnően enervált Spanyolországot bizonyosan megverjük, aztán a végső helyezésünk a roppant energikus hollandok ellen dől el. Összességében a harmadik helyre futhatunk be, ami azért biztos negyeddöntős folytatást vetít előre” – tippel Hajdu János. 

A csapat kedden 16 órától Angola ellen játszik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás