Milák Kristófékat zavarják a kamerák az olimpián

Kiderült, miért maradnak el az úszók a világrekordoktól. Milák Kristóf és a többiek dolgát a kamerák is nehezítik az olimpiai medencében.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.31.
Olimpia 2024 Milák Kristóf párizsi olimpia 2024 kamera úszás

Egyre több kritika éri a párizsi olimpia úszóversenyeinek helyszínt adó La Défense Arena medencéjét: túl lassú ahhoz, hogy igazán jó időeredmények, köztük új világrekordok szülessenek. És ez nem Milák Kristóf és a többi világklasszis felelőssége. A Bild szerint nemcsak a sekély, mindössze 215 centiméter mély víz a „hibás”, hanem az oda telepített kamerák is.

Milák Kristóf alulnézetben: remek képek készülnek az úszókról, de ennek is ára van
Milák Kristóf alulnézetben: remek képek készülnek az úszókról, de ennek is ára van – Fotó: AFP

Az első négy napon nem született új világcsúcs a legjobb úszók – köztük Milák Kristóf vezérletével a magyar klasszisok – olimpiai versengésén. Hasonlóra még sohasem volt példa az ötkarikás játékokon. Csak a legutóbbi két alkalommal, Rióban (2016) és Tokióban (2021) összesen 14-szer javítottak a csúcsokon. A magyarázat: a túl közelről visszaverődő hullámok megnehezítik az úszók haladását.

– Ez így nem valami szórakoztató. Túl sok a turbulencia – sopánkodott a németek szövetségi kapitánya, Bernd Berkhahn.

A lap szerint sok úszót frusztrálnak a medence aljára telepített tévékamerák és képernyők is, amelyek szintén nehezítik a dolgukat. A példaként citált számadatok: míg a 100 méteres férfi mellúszásban, Rióban a 8 döntősből 7-en 59 másodperc alatti idővel értek célba, addig most senki: az olasz Nicoló Martinenghi 59,03-mal nyert. 

– Ezek az idők egyikünknek sem jók – mondta Martinenghi.

A Bild szerint a színfalak mögött többek között az ausztrál és az amerikai úszók is panaszkodnak a körülményekre.

Milák Kristóf ideje így még többet ér

– Akik itt az egyéni legjobb idejüket ússzák, azok hihetetlenül nagy elismerést érdemelnek. Más medencékben valószínűleg még gyorsabbak lettek volna – emelte ki Berkhahn.

Ha ez nem is mondható el Milák Kristófról, a fentiek tudatában még értékesebb részéről a 200 méteres pillangóúszás középfutamainak messze legjobb ideje (1:52.72 perc).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás