„Nem egyszerű emberek” – Kiprich József a hollandoknak szurkol

Kiprich József nem tagadja, a hollandoknak szurkol, mivel egykoron a Feyenoord tagjaként a klub legendái közé emelkedett. A szombati, Törökország elleni negyeddöntőben (21.00, TV: M4Sport) is az Oranje győzelmét várja.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.07.06.
Kiprich József Hollandia foci Eb 2024 Törökország

A nyolcaddöntőben aratott románok elleni 3-0-s diadal után jóval komolyabb erőpróba vár a holland válogatottra a németországi Európa-bajnokság szombat esti negyeddöntős mérkőzésén, amelyen az osztrákokat legyőző és már-már euforikus hangulatba került törökökkel találkoznak a berlini Olimpiai Stadionban. Izgalmasnak és taktikai szempontból is érdekesnek ígérkezik az összecsapás, nem utolsó sorban azért, mert Hollandia eddig nagy hangsúlyt fektetett a labdabirtoklásra, míg Törökország az Ausztria elleni meccsen is átadta a kezdeményezés lehetőségét a riválisnak, melyet aztán az ellentámadásokból igyekezett legyőzni. A szombat esti találkozón ezek alapján alapesetben az lehet a forgatókönyv, hogy Ronald Koeman tanítványainál lesz majd többet a labda, Vincenzo Montella, a törökök olasz kapitánya pedig vélhetően azt kéri majd a játékosoktól, hogy a szervezett és masszív védekezésből indítsanak ellencsapásokat.

Kiprich József
Kiprich József a hollandokért szorít Fotó: Dömötör Csaba

Az 1986-os vb-n is szerepelt korábbi válogatott csatár, a holland Feyenoord legendája, Kiprich József azzal kezdi, holtbiztos tippet ne várjunk tőle, mert az Eb ezen versenyfázisában már nem létezik előre lefutott találkozó.

– Hollandia gázolt, a nyolcaddöntőben 3-0-ra, tehát könnyedén kerekedett felül Románián  – fogalmaz a Metropolnak. – Mélységében jól tagozott együttes, gyors ellencsapásokat vezet, az Oranjét Ronald Koeman szövetségi kapitány ráncba szedte. A narancsmezesek nem éppen egyszerűen kezelhető emberek, de ezúttal neki köszönhetően látom azt a csapategységet, ami a törökök búcsúztatásához vezet.

Egyénileg senkit sem kíván kiemelni, annál fontosabbnak nevezi, hogy – mai divatos szóval élve – adott a balansz, azaz a holland válogatott mindkét oldala azonos értékű teljesítményre képes. Nem téveszti meg Kiprichet, hogy Mert Günok török kapus a nyolcaddöntőben kivédte az osztrákok szemét. 

– Ausztria azzal hibázott Törökországgal szemben, hogy fejesekkel próbálkozott, nem lőtte meg keményen a labdákat, viszont ezt Memphis Depayék megteszik – így a 70-szeres exválogatott kiválóság.  

Szombati negyeddöntő: Hollandia-Törökország 21.00, TV: M4Sport

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás