Visszatért a Fradiba az elüldözött csatár, heteken belül eldől a sorsa

A szerb Alekszandar Pesics tavasszal balhés viselkedése miatt került ki a keretből. Nyáron visszatért, és már három edzőmeccsen bizonyíthatott.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.07.07.
Pesics Dibusz Dénes Fradi sportfogadás

Mindenkinek esélyt ad Pascal Jansen, a Ferencváros focicsapatának holland vezetőedzője. A Bajnokok Ligája-selejtezőkre és az NB I rajtjára készülő gárda idén nyáron már második ausztriai edzőtáborában vesz részt. Szombaton lejátszotta harmadik felkészülési meccsét is a csapat, ezen újra egy félidőt kapott Alekszandar Pesics. A focista Jansen érkezésével került vissza a keretbe azok után, hogy márciusban száműzte őt az azóta távozó Dejan Sztankovics. 

Pesics az egyik edzésen Dibusz Dénes kapussal feszült össze, ebből lett a balhé. A csatár szerint a kelleténél jobban eltúlozták az esetet.

Volt egy kisebb vita a kapussal a labda miatt, de ilyen minden nap van minden klubban és minden öltözőben, ez teljesen normális. Ez az igazság, elegem van a pletykákból

– nyilatkozta az esetet követően Pesic, aki már akkor is mondta, nem adja fel, harcolni fog a visszatérésért. Nyáron mindhárom eddigi edzőmeccsen egy-egy félidőt kapott.

20240228_DSC7954_KP
Pesics (középen) tavaly nyáron érkezett az FTC-be Fotó: Kovács Péter

Idén nyáron az alapozás kezdetén számos olyan ember került vissza a keretbe, akiket korábban eladásra kínáltak a zöld-fehéreknél. Közéjük tartozott a renitens Pesics is. Mindannyian esélyt kaptak a bizonyításra.

– Minden játékosunk bizonyíthatja az új edzőnek, hogy a jövőben ki szeretné venni a részét a klub sikereiből – nyilatkozta velük kapcsolatban Hajnal Tamás sportigazgató.

A középcsatár Pesics szerepe Varga Barnabás borzalmas sérülésével fontosabb lehet. Egyelőre nem tudni, hogy az Európa-bajnokságon arcát törő Vargának mennyit kell kihagynia, nélküle Pesics és Kenan Kodro jelenthet megoldást a center posztra.

Pesics tavaly nyáron 1,5 millió euróért jött a Fradihoz, 29 tétmeccsen 12 gólt szerzett, és 6 gólpasszt adott. 

A 32 éves csatár értéke a mértékadó Transfermarkt szerint jelenleg 1 millió euró. Hamarosan kiderül, hogy újra beépítik-e őt a csapatba, vagy eladják.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás