Varga Barnabás drámája az Eb-n, Rossi már nem hívhat be új embert

Fradista futball-legendák egyetértenek abban, hogy a megműtött Varga Barnabás helyére Lisztest Krisztiánt lehetett volna behívni a válogatott keretébe. Csakhogy ez kizárt, mert mezőnyjátékos nem cserélhető az Eb-keretben.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.26.
Módosítva: 2024.06.26.
labdarúgás Ifj Lisztes Krisztián Euro 2024

Varga Barnabás sérülése okán már nem szerepel az idei Eb-n, így Marco Rossi szövetségi kapitány azon töpreng, vajon kivel pótolja az FTC-középcsatárt.

MIR_8485
Varga Barnabást a tervek szerint szerdán engedik ki a kórházból

Rossi május 14-én Eb-keretében öt biztonsági tartalékot – Lisztes Krisztián (FTC), Mocsi Attila (Rizespor), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel), Vécsei Bálint (Paks) – is megnevezett. Mivel Varga már nem rúghat labdába német földön, így a pályafutását az Eintracht Frankfurtban folytató 19 éves Lisztes illene a legjobban a képbe. Igen ám, de az UEFA-rendelkezés értelmében erre az első csoportmeccsig lett volna lehetőség, ezen túl csak kapuvédő utazhat. A tehetség édesapja, idősebb Lisztes Krisztián közölte a Metropollal: mivel a fia, Krisz idehaza edzésben áll, szívesen utazott volna az Eb-re.

Ha lehetne, három egykori Ferencváros-legenda helyeselné a Varga–Lisztes cserét.

– Egykori soroksári játékosom friss erőt  hozott volna a magyar válogatottba – véli Lipcsei Péter, az NB II-es Soroksár mestere. 

Cselezőképessége unikum, nem ijed meg semmitől, bármilyen védőfalnak nekiugrik, ötletei kiismerhetetlenek és ami fő: pontosan lő kapura.

Kű Lajos 1972-es Eb-negyedik válogatottunk tagjaként bizonyított, és hangsúlyozza: olyan srácnak ismeri a kis Lisztest, aki nem torpan meg, ha váratlan feladat elé állítják…

Némi túlzással afféle Kylian Mbappé, mert ha elkapja a fonalat, a cselei ellen alig van védekezés. Óriási előnye az önzetlensége

– így Kű.

Szokolai László szerint a kis Lisztes az a fajta labdarúgó, akivel madarat lehetett volna fogatni, ha a kontinensbajnokság sűrűjében találja magát.

– Biztos  vagyok benne,  hogy eljön majd az ő ideje is – emeli ki Szokolai.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás