Jókor jött a pofon Szoboszlaiéknak, de Svájc ellen nagyon nehéz lesz

Mészöly Géza szerint rá kell lépni a gázpedálra a magyaroknak a Svájc elleni Eb-nyitómeccsen. Már a torna legelején jól jönne egy bravúr.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.14.
Módosítva: 2024.06.14.
Magyarország Mészöly foci Eb 2024 gólveszély

Nehéz, de nem megoldhatatlan csoportba került a labdarúgó-Eb-n a magyar fociválogatott – véli Mészöly Géza.

A legutóbb az Újpestet az élvonalban tartó, majd onnan menesztett edző arra figyelmeztet: a szombati, svájciak elleni nyitó Európa-bajnoki csoportmeccsünkön (15.00, M4 Sport) alaposan oda kell lépni a gázpedálra.

Talán nem hangulatrontás, de Murat Yakin szövetségi kapitány válogatottja jobb a mienknél – állapítja meg Mészöly. 

Ezen a találkozón elvárt a hárompontos bravúr, bár Granit Xhaka és a többi svájci futballista összecsiszolt csapatmunkája a fő veszélyforrás. Igaz, ellenük két hátsó alapemberünk, Gulácsi Péter és Orbán Willi rutinja adja a megoldást.

Szoboszlai (szemben, Varga Barnabással) minden idők legfiatalabb csapatkapitánya lesz az Eb-k történetében
A csapat legutóbb Izraelt győzte le Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Amennyiben sikerül nyerni, az lendületbe hozza a mieinket, majd bravúrszámba menő döntetlent lop(hat)nak el a németektől

– véli Mészöly, aki szerint a legjobbkor jött az írek elleni pofon.

A németekkel szembeni feladat azért komplikált, mert ők aztán élvezik majd a hazai környezet minden létező előnyét, ráadásul olyan „mérnökember” irányít a középpályájukon, amilyen Toni Kroos. Négy ponttal a zsebben Skócia ellen taktikusan kell játszani, de ügyelni kell a kemény brit stílusra is. Szempontunkból ez a csapat kicsit sötét ló ebben a csoportban, viszont hiánycikk a kifejezetten nagy egyéniségük. Támadóik nem elég veszélyesek, ezáltal a döntetlen elcsíphető.

Mészöly szerint a nyolcaddöntő elérhető, de a végső érmes elszámolásnál német, angol, francia válogatottal számol.

Mivel egykor a francia labdarúgó-bajnokságban, a Le Havre-ban és a Lille-ben szerepeltem, a franciáknak szurkolok. Az esélyük azért kiemelkedő az első hely megszerzésére, mert két extraklasszisuk, Kylian Mbappé és Antoine Griezmann két lábon járó gólveszélynek számít, ráadásul utóbbi önzetlenül hozza helyzetbe a társait is. 

Mészöly azért csodálkozik, mert a legutóbbi Európa-bajnok olaszokat senki sem emlegeti a favoritok között, pedig a szakvezető úgy gondolja, hogy a rájuk jellemző módon apró pontokat csipegetve jutnak mind előrébb és előrébb. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás